Samozrejmosťou je skvelá výbava a kvalitné vyhotovenie.

Nokia 9 PureView posúva fotografické schopnosti telefónov na novú úroveň a prináša pokročilé funkcie do rúk nadšencov fotografovania. Každá zachytená fotografia je v HDR a podieľa sa na nej všetkých päť snímačov naraz.

Prvý telefón na svete s piatimi hlavnými fotoaparátmi

Novinka od Nokie je prvým telefónom na svete, ktorý sa môže chváliť systémom piatich hlavných fotoaparátov. Dva zachytávajú snímku vo farbe, tri sú monochromatické pre lepšie zaznamenanie ostrosti a detailov. Spoločne dokážu zachytiť až 10× viac svetla, ako jeden farebný fotoaparát rovnakého typu.

Každá snímka zachytená päticou fotoaparátov obsahuje minimálne 60 Mpx dát. O spracovanie sa stará sofistikovaný výpočtový systém procesora Qualcomm Snapdragon, ktorý priraďuje úlohy medzi ISP, DSP, GPU a CPU.

Neuveriteľné detaily a dynamický rozsah

Vďaka 5 snímačom môže Nokia 9 PureView využiť pri každej expozícii 12,4 úrovní HDR a ponúknuť tak extrémny dynamický rozsah. Všetky dáta sa potom s využitím pokročilého mapovania hĺbky scény spoja do perfektnej fotografie. Každá 12 Mpx JPG fotografia sa vďaka tomu vyznačuje vynikajúcimi detailami v oblastiach jasného slnečného svetla, tak aj v tmavých, tienistých častiach.

Bezkonkurenčné mapovanie hĺbky scény umožňuje vytvoriť úžasný bokeh a zmeniť bod ostrosti v Google Photos aj dodatočne u výslednej fotografie. Možné je preostrenie, rozmazanie, saturácia naprieč všetkými scénami aj po zachytení fotografie.

Zážitok z vlajkovej lode v dokonalom spracovaní 

Nokia 9 PureView je vybavená pokročilými technológiami nielen v oblasti fotoaparátu. V jadre telefónu búši procesor Qualcomm Snapdragon 845. Úžasný 5,99-palcový 2K pOLED displej s technológiou Pure Display s podporou HDR10 zaistí vždy ostrý a farebne bohatý obsah. Čítačka odtlačkov prstov sa nachádza pod displejom a ďalším zabezpečujúcim prvkom je pokročilá biometrická funkcia odomykania tvárou. Nechýba ani bezdrôtové Qi nabíjanie.

Všetkých päť fotoaparátov na zadnej strane je zakomponovaných do 8 mm tenkého tela bez akýchkoľvek výčnelkov, čo podčiarkuje nádherný dizajn so zmyslom pre detail. Nokia 9 PureView zvládne nástrahy každodenného používania vďaka rámčeku z hliníka série 6000 a ochrannému sklu Corning Gorilla Glass 5 na prednej i zadnej strane.

Čistý, bezpečný a vždy aktuálny Android 9 Pie spolu s Android One

Nokia 9 PureView prichádza s čistým Android 9 Pie a zaraďuje sa tak do rodiny Android One. To zaistí pravidelné bezpečnostné aktualizácie po dobu troch rokov a hlavné aktualizácie systému počas dvoch rokov. Android 9 Pie ponúka taktiež podporu AI, ktorá zariadenie robí rýchlejším, inteligentnejším a pomáha šetriť batériu.

Dostupnosť

Nokia 9 PureView bude na našom trhu dostupná u vybraných partnerov v tmavomodrej verzii za odporúčanú cenu 629 €.

Zdroj: Nokia

Prečítajte si aj:

Nokia 9 PureView s piatimi fotoaparátmi. Toto sú jej možnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.