Nokia 9 sa pomaly stáva legendou a to o nej vieme stále pomerne málo.

Tento model pokojne môžeme zaradiť medzi najdlhšie pripravované zariadenia a začína na nás pôsobiť skoro ako fantóm. Podľa najnovších správ, by sa malo všetko zmeniť a Nokiu 9 môžeme skutočne vidieť už za pár týždňov. Predstavenie sa môže konať už počas prvých dvoch mesiacov roka 2019, na výstave CES v Las Vegas, prípadne barcelonskom MWC.

Tri verzie smartfónu Nokia 9, boli práve certifikované spoločnosťou Bluetooth SIG, čo nám už dáva celkom slušnú záruku toho, že zariadenie sa pripravuje na svoj oficiálny debut. Verzie modelov nesú označenia TA-1082, TA-1087 a TA-1094. Posledná verzia z trojice, už bola aj v minulosti videná v iných certifikačných procesoch, ako napríklad 3C a MIIT, takže to naozaj vyzerá tak, že Nokia 9 je konečne pripravená na uvedenie na trh.

Očakáva sa, že Nokia 9 bude skutočnou vlajkovou loďou výrobcu, pričom certifikát od Bluetooth SIG, neodhaľuje nič viac, ako iba verziu Bluetooth 5.0. Podľa predošlých únikov, by malo zariadenie dostať 5,9-palcový OLED displej s rozlíšením QHD+, Snapdragon 845, 8 GB pamäte RAM a 4 150 mAh batériu. OS by mal byť v okamihu predstavenia v najnovšej verzii – Android 9 Pie. Na to sme ale pri Nokii zvyknutí.

Najvýraznejšou črtou a lákadlom, bude bezpochyby zadná časť so siedmimi okrúhlymi výrezmi, určenými na umiestnenie fotoaparátov (RGB, širokouhlý, tele, monochromatický), senzoru pre meranie hĺbky, duálneho LED blesku a jedného neznámeho senzoru, ktorý by mohol slúžiť na laserové automatické zaostrovanie.

Pokiaľ sa Nokia 9 skutočne predstaví na CES 2019 v Las Vegas, tak určite budeme pri tom aj my a začiatkom januára (8.-11.1.2019), prinesieme najnovšie informácie, priamo z miesta diania.

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Nokia 9 sa ukazuje na nových renderoch a v 360-stupňovom videu. Päť fotoaparátov ako základ?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.