Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nositeľné zariadenia Huawei majú čoraz viac spokojných používateľov nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách. Dôkazom sú ich predajné výsledky – v medziročnom porovnaní druhých kvartálov 2020 a 2021 vzrástli predaje nositeľnej elektroniky Huawei na Slovensku až o 214 %, v krajinách strednej a východnej Európy a Škandinávie o 67 %.

Ďalšia štúdia ukázala, že rastie aj spokojnosť a lojalita zákazníkov – počas prvých štyroch mesiacov roka 2021 vzrástla miera Net Promoter Score (NPS) o 15 bodov. Na tento úspech chce nadviazať aj nová séria smart hodiniek Huawei Watch 3, ktorá sa tento týždeň začala predávať na Slovensku.

Počas pandémie sa nositeľné zariadenia stali dôležitou súčasťou nášho každodenného života. Okrem toho, že pomáhajú sledovať fyzickú aktivitu, zároveň poskytujú detailné informácie o celkovom zdraví a fyzickej kondícii.

Rekordný rast predaja

Trh s nositeľnými zariadeniami medziročne stabilne rastie. Podľa správy International Data Corporation (IDC) bol Huawei v prvom štvrťroku 2021 jediným výrobcom, ktorý prekonal objemy dodávok v rekordnom štvrtom kvartáli minulého roka, čím vyvrátil trend zvyčajne pomalšieho rastu na začiatku roka.

Úspešný rok potvrdil aj medziročný nárast predaja nositeľných zariadení Huawei o 67 %, a to najmä v krajinách strednej a východnej Európy a Škandinávie, čo prinieslo výrobcovi vedúcu priečku v tejto kategórii. Na Slovensku, pokiaľ ide o predaj nositeľnej elektroniky, dosiahol Huawei medziročný nárast o 214 %.

Rastúca miera NPS

Tajomstvo tohto obchodného úspechu je jednoduché: spokojní zákazníci, ochotní odporučiť produkty Huawei svojim príbuzným a priateľom. Prieskum uskutočnený pomocou nástroja Net Promoter Score (NPS) ukázal, že vernosť zákazníkov nositeľných zariadení Huawei sa neustále zvyšuje a za posledné štyri mesiace vzrástla o 15 bodov – zo 42 bodov v januári 2021 na 57 v apríli toho istého roka.

Lojálnosť a pozitívna spätná väzba sú indikátormi, že nositeľné zariadenia od Huawei spĺňajú očakávania majiteľov. Tí si pochvaľujú dlhú výdrž batérie, odolnosť a funkcie, ktoré uľahčujú sledovanie športových aktivít a zároveň poskytujú spoľahlivé informácie o zdravotných hodnotách používateľa.

Inovácie sú základ

Spoločnosť Huawei sa zaviazala investovať do technologických inovácií a výskumu, ktoré sú hnacím motorom v segmente wearables. Výrobca disponuje jedným z najväčších laboratórií, zameraných na sledovanie zdravia a športových činností, vďaka čomu poskytuje spoľahlivé údaje vo všetkých meraných disciplínach. Novootvorené Huawei Health Lab je domovom špičkových inovácií v oblasti zdravotnej a športovej vedy.

Laboratórium kombinuje dve zóny: experimentálnu oblasť pre testovanie spoľahlivosti všetkých smart zariadení a špeciálnu oblasť, vybavenú viac než 20 druhmi špičkového vybavenia pre výskum a vývoj.

Najnovšie hodinky Watch 3 a Watch 3 Pro

Najnovšia séria hodiniek Huawei Watch 3 je ďalším skvelým príkladom inovatívnych produktov. Hodinky sú od pondelka 12. júla v predaji aj na Slovensku, a to u maloobchodných predajcov. Čoskoro ich do ponuky zaradia aj vybraní operátori.

Pri objednávke do 25. júla do polnoci navyše k hodinkám získate bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potlačením hluku Huawei Freebuds 4i.