Lenovo mení svoje notebooky radu Yoga. Nové série a produkty, v ktorých sa dá lepšie vyznať.

Lenovo Yoga S940 zatiaľ najtenší notebook v ponuke firmy, má hrúbku 12,2 mm. Špecialitou je zaoblená obrazovka, resp. ochranné sklo po okrajoch. Presne tak, ako to poznáte zo sveta smartfónov. Používa nabíjanie RapidCharge nabije notebook za 15 minút na 2 hodiny práce. Notebook by mal vydržať až 15 hodín pri práci na batériu. Majú aj predĺženú životnosť.

Má tenké rámiky po všetkých štyroch stranách a do horného rámu sa zmestila aj IR kamera. Môžete sa prihlásiť pomocou tváre, faktom ale je, že Lenovo tu vynechalo čítačku odtlačkov.

Vďaka tomuto dizajnu máte 13,9“ displej v tele štandardného 13,3“ notebooku. Reproduktory sa premiestnili na okraje klávesnice. Nie sú teraz v spodnej časti a majú podporu Dolby Atmos. Zariadenie už má sieťovú kartu s podporou Wi-Fi 6.

Lenovo Yoga S740 je dostupný vo variantoch so 14“ a 15“ uhlopriečkou displeja. V 14“ verzii je dostupný až v 4K verzii a IR kamerou. 15“ verzia má čítačku odtlačkov a kryt kamery Trueblock Privacy Shutter.

Väčšia verzia má grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX 1650 vhodnú aj na hranie hier. Takisto aj tu je Smart Assistant, ktorý podporuje napríklad rozmazanie pozadia počas videohovorov alebo pozastavenie prehrávania filmov, kde sa vzdialite od notebooku.

Lenovo Yoga C940 je konvertibilný notebook a je to teda, Yoga akú roky poznáte. Displej sa dá úplne preklopiť a tak sa dá notebook použiť v režime tabletu. Takisto získavate v 13“ tele 14“ displej, to vďaka úzkym rámčekom. Dá sa kúpiť aj vo verzii so svietivosťou 500 nitov a VESA displejom.

Aj tento rok je v kĺbe reproduktor, ktorý sa otáča vždy smerom k vám nech už máte notebook v režime stanu alebo tabletu. Dotykové pero je súčasťou notebooku. Netreba ho kupovať dodatočne. Výrobca hovorí o 20-tich hodinách výdrže na batériu.

Lenovo Yoga C740 je určený pre tých, čo chcú pri nákupe tejto série trochu ušetriť. Táto verzia je dokonca aj v 15“ verzii. Nechýba kryt kamery a čítačka odtlačkov. Dotykové pero je v tomto prípade voliteľné príslušenstvo.

Prečítajte si aj:

Takto Lenovo vylepšuje novú generáciu notebookov Yoga (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.