V predaji bude viac ako 100 nových modelov s grafickými kartami od NVIDIA.

NVIDIA oznámila, že spoločne s výrobcami uvedie na trh viac ako 100 nových tenkých a výkonných herných notebookov. Tie budú vďaka mobilným grafickým kartám GeForce RTX 2080 SUPER a 2070 SUPER ešte výkonnejšie.

Nové oznámenie však poteší aj hráčov, ktorí majú obmedzený rozpočet – NVIDIA takisto oznámila, že na trh príde množstvo herných notebookov s grafickou kartou RTX 2060 a ich cena bude v Amerike štartovať na hranici 999 dolárov. V praxi to znamená, že mnohé výkonné herné notebooky budú cenovo dostupnejšie.

Nové modely sa dostanú na trh v týždni od 15. apríla 2020, resp. v priebehu mája. Cenovo najdostupnejšími notebookmi s grafickou kartou RTX 2060 budú modely Acer Nitro 5, ASUS ROG G512, HP Omen 15, Lenovo Y540 a MSI GF65 Thin, ďalšie pribudnú v budúcnosti.

Viaceré z nových notebookov budú využívať technológiu Max-Q, ktorá umožňuje zakomponovať výkonnú grafickú kartu aj do tenké a ľahkého šasi. NVIDIA sa takisto chváli ďalšími svojimi technológiami, ako je DLSS 2.0. Tá využíva strojové učenie pre optimalizáciu výkonu a vizuálnej kvality v hrách.

NVIDIA na svojom webe zverejnila priemerný výkon jednotlivých grafických kariet a prínos technológie DLSS 2.0 v hrách Control, Wolfenstein: Young Blood, Deliver Us The Moon vo Full HD rozlíšení pri maximálnej kvalite zobrazenia:

Výkon herných notebookov s grafickými kartami NVIDIA

Výkon herných notebookov s grafickými kartami NVIDIA. Zdroj: NVIDIA

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

ASUS vylepšil herné ROG notebooky a ponúka ich aj kreatívcom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit