Unikli aj technické parametre.

Zariadenia spoločnosť Nothing sú známe svojim priehľadným dizajnom, ktorý je nezameniteľný. Tento rok bol na trh uvedený model Nothing Phone (2), ktorý môžeme zaradiť medzi “budget vlajky”. To znamená, že tomuto telefónu nič dôležité nechýba, ale na skutočnú vlajkovú loď to ešte nie je. Cena tohto telefónu sa aj napriek tomu pohybuje na hranici 700 eur, čo spoločnosť Nothing prinútilo popracovať aj na lacnejšom zariadení strednej triedy, aby oslovila čo najviac používateľov Android telefónov.

Týmto telefónom má byť údajný Nothing Phone (2a), ktorý sa konečne ukázal na verejnosti. Spolu s fotografiou sa však objavili aj technické parametre, ktoré taktiež prezrádzajú pomerne veľa kľúčových informácií. O Phone (2a) informoval spoľahlivý leaker Yogesh Brar. Zverejnené informácie pochádzajú z predprodukčného testovacieho zariadenia, čo môže poskytovať pomerne presné informácie o tomto telefóne.

Nothing Phone (2a) by mal byť na základe dostupných informácií vybavený 120Hz OLED panelom, čipsetom Dimensity 7200 a 8 GB RAM so 128 GB úložiskom. Nemali by chýbať dva 50 Mpx fotoaparáty (hlavný a ultraširokouhlý) a Android 14

Aj napriek tomu, že telefón je v maskovacom puzdre, tak pod ním sa odkrýva svetelné rozhranie Glyph, avšak oproti modelu Nothing Phone (2) bude pravdepodobne menšie. Na základe uniknutých parametrov je taktiež možné, že cena Nothing Phone (2a) sa bude pohybovať na úrovni 400 – 450 eur.

Predstavenie očakávaného telefónu strednej triedy by mohlo prebehnúť už koncom februára 2024 na veľtrhu MWC v Barcelone. Na oficiálne potvrdenie tejto informácie si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: PhoneArena

Titulný obrázok: Nothing Phone (2)

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.