Jeho cena začína od 329 eur.

Nothing oficiálne predstavil svoj najnovší smartfón Nothing Phone (2a). Ide o cenovo najdostupnejší telefón značky, ktorý chce už tradične zaujať kombináciou pomeru cena/výbava a unikátnym dizajnom – tentokrát v cene okolo 350 eur.

Carl Pei, zakladateľ a výkonný riaditeľ Nothing, odprezentoval nový Phone (2a) slovami, že to bude „najpredávanejší produkt značky“.

Nothing Phone (2a) je dostupný v dvoch verziách s 8 GB RAM a 128 GB úložiskom za 329 eur a vo verzii s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom za 379 eur. Telefón ponúka 6,7-palcový AMOLED displej s frekvenciou 120 Hz, maximálnym jasom 1300 nitov a podporou pre HDR10+.

Nothing Phone (2a)Zdroj: Nothing
Nothing Phone (2a)

Phone (2a) poháňa procesor MediaTek Dimensity 7200 Pro, ktorý má výkon na úrovni necelých 742-tisíc bodov v teste AnTuTu. Vo výbave je aj 5000 mAh batéria s podporou 45 W rýchleho nabíjania. Nothing vybavil svoj cenovo dostupný telefón aj pokročilým tekutým chladením a extra veľkou odparovacou komorou.

Fotografickú výbavu telefónu tvorí dvojica zadných 50 Mpx fotoaparátov. Hlavný senzor je Samsung GN9 a ponúka optickú stabilizáciu. Dopĺňa ho ultraširokouhlý fotoaparát z modelu Nothing Phone (2). Z tohto telefónu si Phone (2a) zobral aj 32 Mpx selfie fotoaparát. Samozrejmosťou sú pokročilé algoritmy na spracovanie obrazu s cieľom poskytnúť kvalitnejšie fotografie a nechýba ani nočný režim.

Phone (2a) dostal do výbavy Android 14 s nadstavbou Nothing OS 2.5 a prísľub 3 veľkých aktualizácií systému Android a 4 rokov bezpečnostných aktualizácií. Vo výbave je tiež Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, podpora pre 5G, NFC, stereo reproduktory a odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54.

Aj najlacnejší smartfón značky Nothing ponúka ikonické svetlá na zadnej strane telefónu, takzvané Glyph rozhranie. To je však zjednodušené, nakoľko vo výbave sú iba 3 svetelné pásiky. Bohato to postačuje na účely svetelných upozornení.

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2a)

Zdroj: Nothing

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit