Aplikácia Chats je kompatibilná s iMessage.

Spoločnosť, ktorú vedie spoluzakladateľ OnePlus, Carl Pei, používa veľmi dobre cielený marketing. Nielenže jej produkty sa vyznačujú originálnym dizajnom, ale predovšetkým smartfóny tejto značky sú po softvérovej stránke veľmi dobre vybavené. Najnovšie správy z prostredia Nothing však naznačujú, že spoločnosť čoskoro vydá aplikáciu Chats, ktorá bude kompatibilná s iMessage od Apple.

Kompatibilita s iMessage sa týka smartfónu Nothing Phone (2), ktorý používame aj u nás v redakcii a  môžeme potvrdiť, že ide o jeden z najlepších telefónov na trhu. Spoločnosť už 17. novembra vydá aplikáciu Nothing Chats, ktorá bude s iMessage nielen kompatibilná, ale bude ponúkať aj niekoľko funkcií z tejto platformy od Apple. Hoci by sa mohli v rámci aplikácie Chats objaviť určité problémy so zabezpečením, tak Nothing tvrdí, že všetko je v úplnom poriadku. Aplikácia je podľa vyjadrení zástupcov spoločnosti súkromná a bezpečná.

Aplikácia Nothing Chats bola oficiálne predstavená iba pred pár hodinami, pričom spočiatku bude exkluzívne dostupná iba pre spomínaný Nothing Phone (2) vo verejnej beta verzii. Okrem iMessage však bude plne kompatibilná aj s RCS správami. Aj keď sa môže na prvý pohľad zdať, že aplikácia Nothing Chats prináša ako prvá do systému Android podporu iMessage, tak to nie je pravda. Vlastné riešenie od Nothing je v skutočnosti postavené na existujúcej architektúre Sunbird.

K tejto problematike zabezpečenia aplikácie sa vyjadril aj hovorca spoločnosti Nothing, ktorý objasňuje niektoré procesy týkajúce sa prihlásenia pomocou existujúceho alebo nového Apple ID, ktorými sa bude aplikácia Nothing Chats riadiť.

Bezpečnosť na prvom mieste

V oficiálnom vyjadrení spoločnosti je však uvedené, že údaje sa tokenujú v šifrovanej databáze a priraďujú sa k jednému z počítačov Mac Mini v Severnej Amerike alebo Európe, ktoré prevádzkuje spoločnosť Sunbird. Na základe polohy používateľa sa k nim vytvorí šifrovaný prenos pre iMessages odosielaný cez aplikáciu. Akonáhle je vytvorené bezpečné prepojenie, je uzamknuté, čo znamená, že je k nemu zamedzený akýkoľvek prístup. To platí aj pre Sunbird. Dokonca to platí aj v prípade, že by nejaký subjekt získal priamy prístup k serveru s údajmi používateľov. Jedinou možnosťou, ako “poškodiť” používateľa je, že by sa už vytvorené prepojenie odstránilo. 

Vzhľadom na čoraz prísnejšie bezpečnostné opatrenia aj spoločnosť Sunbird pracuje na implementácii certifikátu ISO27001. Ide o medzinárodne uznávané špecifikácie pre systém riadenia informačnej bezpečnosti, z čoho bude ťažiť aj spoločnosť Nothing, ktorá je jej partnerom. Nothing dodáva, že jedinou informáciou, ktorú Sunbird uchováva, je e-mail účtu. V prípade, že by bol používateľ viac ako dva týždne neaktívny, tak Sunbird tieto informácie vymaže.

Pri spoločnosti Nothing aj teraz oceňujeme jej nebojácny vstup do oblasti softvéru a prepojenia sveta iOS a systému Android. Pevne veríme, že jej snaha sa zaobíde bez akýchkoľvek problémov so zabezpečením údajov používateľov.  

Aplikácia Nothing Chats bude uvedená už 17. novembra. Stiahnuť ju bude možné priamo z Obchodu Play pre používateľov modelu Nothing Phone (2) aj v Európe. Po vydaní aplikáciu otestujeme a zverejnením naše poznatky z používania. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.