Mapy a Android Auto sú vo všeobecnosti veľmi silným nástrojom pre šoférov.

Poskytujú najmodernejšiu navigáciu priamo na hlavnej obrazovke automobilov. Navyše sú dodávané so všetkými možnými doplnkami, vrátane hlasového navádzania a integrácie asistenta Google. Na druhej strane sú aj okamihy, keď aj tá najmenšia zmena spôsobí, že sa veľa vecí pokazí. Touto malou zmenou bola teraz inštalácia najnovšej verzie Android Auto.

Niekoľko používateľov, ktorí aktualizovali Android Auto na najnovšiu verziu, tvrdí, že Mapy Google v automobiloch už nepracujú správne. Aplikácia “uviazne” na obrazovke “načítanie trasy”, bez toho, aby bola navigácia spustená.

Aktuálne nie je jasné, ako vážny je tento problém. Chybu potvrdilo niekoľko používateľov na fórach spoločnosti Google, pričom niektorí tvrdia, že všeobecné pokyny na opravu skončili neúspechom.

Vyzerá to pritom tak, že značka automobilov nemá na chybu žiadny vplyv. Dotknuté sú značky ako napríklad Chevrolet, Volkswagen, Kia a Subaru. Ovplyvnené sú tiež rôzne modely telefónov, napríklad Huawei, Samsung alebo dokonca Google Pixel.

Pokiaľ sa chyba týka aj vás, neexistuje úplne spoľahlivé riešenie ako chybu odstrániť. Môžete vyskúšať reštartovať systém automobilu a telefón, odpojiť mobilné zariadenie a znova ho zapojiť, čo však nemusí priniesť želaný efekt. Môžete pritom vyskúšať prejsť na staršiu verziu Android Auto a Máp Google, pretože toto riešenie môže odhaliť, kde nastal vzniknutý problém.

Google zatiaľ problém s Android Auto nezverejnil, takže je zjavné, že na hľadaní chyby a jej odstránení sa stále iba pracuje.

Zdroj: Autoevolution

Prečítajte si aj:

Rimac Nevera: Elektrické hyperauto s výkonom 1900 koní

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.