Z bezpečnostných dôvodov.

Už sme si zvykli na to, že aktualizácie pre Windows 10 môžu niekedy znefunkčniť niektoré veci. A neinak je tomu aj v prípade novej aktualizácie, ktorú Microsoft sprístupnil 11. júna 2019. Táto aktualizácia totiž znemožní niektorým zariadeniam spárovať sa alebo pripojiť sa k počítaču cez Bluetooth.

Nejde však o chybu, ale o opravu bezpečnostnej nedokonalosti, ktorá umožňuje na diaľku posielať cez Bluetooth Low Energy vstupy z klávesnice a to bez akejkoľvek interakcie zo strany používateľa. Faktom je, že táto bezpečnostná chyba sa týka operačného systému Android, avšak Bluetooth komunikáciu s potenciálne nebezpečnými zariadeniami sa rozhodol obmedziť aj Microsoft.

Konkrétne označenie aktualizácií, ktoré opravujú chybu v Bluetooth komunikácii, nájdete na oficiálnom webe Microsoftu. Pokiaľ vám po jej nainštalovaní nefunguje pripojenie nejakého zariadenia cez Bluetooth, Microsoft odporúča kontaktovať jeho výrobcu.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Májová aktualizácia pre Windows 10: Microsoft rieši prvé problémy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit