Má výkon 15 W.

Spoločnosť LG predstavila novú bezdrôtovú nabíjačku, ktorá môže odstrániť jeden z hlavných nedostatkov bezdrôtového nabíjania – pomalú rýchlosť. V dobe rýchleho nabíjania je totiž často praktickejšie pripojiť telefón k nabíjačke káblom, ako ho pomaly nabíjať cez bezdrôtovú podložku.

LG však dokázalo vylepšiť technológiu bezdrôtového nabíjania a výsledkom je 15 W nabíjačka. Pomocou nej nabijete polovicu batérie v telefóne už za 30 minút. Výrobca síce neuvádza, akú kapacitu mal telefón, ktorý poslúžil pre potreby testovania a je základom vyššie uvedeného tvrdenia, ale je zrejmé, že novinka umožňuje oveľa rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie, ako sme boli doteraz zvyknutí.

Cenu nepoznáme, zariadenie sa však čoskoro začne predávať na európskom trhu. LG takisto nedefinuje štandardy bezdrôtového nabíjania, ale podložka by mala byť podľa výrobcu kompatibilná s už dostupnými zariadeniami s podporou bezdrôtového nabíjania.

Takto rýchla bezdrôtová nabíjačka na trhu ešte nebola

Takto rýchla bezdrôtová nabíjačka na trhu ešte nebola

Zdroj: 9to5google

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit