Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novinka ponúka mimoriadny výkon, dlhú životnosť a zabezpečí potravinám chuť, ktorou potešíte všetky svoje zmysly

LG Electronics (LG) uvádza na trh prelomový model kombinovanej chladničky. Spoločnosť týmto modelom predbehla konkurenciu predovšetkým vďaka inovatívnemu chladiacemu systému, ktorý sa môže pochváliť špičkovou energetickou účinnosťou, dlhou životnosťou a viacerými prvkami na udržanie dlhej čerstvosti potravín.

Nové kombinované chladničky LG sú prirodzenou voľbou pre spotrebiteľov, ktorí hľadajú moderné a výkonné chladiace zariadenie. Na lineárne invertorový kompresor novej chladničky poskytuje LG 10-ročnú záruku a testuje ho na 20-ročnú životnosť.1 Nové chladničky udržujú potraviny dlho čerstvé, aby ste si ich mohli maximálne užiť všetkými zmyslami.

Najmodernejšia kombinovaná chladnička LG prináša množstvo výhod, a to najmä vďaka spojeniu niekoľkých pokročilých technológií. Zásadným prvkom tohto modelu je lineárny invertorový kompresor, ktorý zabezpečuje vynikajúcu energetickú účinnosť: pracuje až o 32% úspornejšie než bežný kompresor2 a zaručuje dlhšiu životnosť a optimálne riadenie teploty, ktoré udržia potraviny dlhšie čerstvé. Chladnička dosahuje impozantné energetické hodnotenie A +++ (-40%)3, čo spotrebiteľom pomáha ušetriť na účtoch za elektrinu.

Dôkladné testovanie ukázalo, že chladnička vybavená lineárnym invertorovým kompresorom je pri každodennom používaní výrazne menej náchylná k opotrebovaniu. Taktiež má nižšiu hlučnosť, a to až o 25% .4 Na základe výskumov bola odhadnutá životnosť tohto typu kompresora na 20 rokov.5  Novinka od LG je preto ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí vyžadujú dlhú životnosť chladničky.

Spoločnosť stavia potreby zákazníkov vždy na prvé miesto. Dokazuje to zavedením niekoľkých prvkov, vďaka ktorým potraviny vydržia dlhšie čerstvé. Patria sem napríklad technológie Linear Cooling ™ a DoorCooling + ™, ktoré spoločne vytvárajú optimálne podmienky pre skladovanie potravín. Linear Cooling ™, poháňaná lineárnym invertorovým kompresorom, zaisťuje stálu teplotu, ktorá je kľúčovým faktorom pre udržanie čerstvosti potravín. Okrem toho je chladnička vybavená automatickou reguláciou teploty, ktorá udržuje teplotné výkyvy v rozmedzí ± 0,5 ° C. Systém DoorCooling + ™ súčasne privádza chladný vzduch prieduchom nad dverami v hornej časti chladničky, aby bola zachovaná rovnaká teplota v každej jej časti, bez ohľadu na to, či ide o priestory v prednej časti políc alebo priehradky vo dverách. DoorCooling + ™ výrazne znižuje teplotné výkyvy medzi dverami a vnútrom chladiaceho priestoru.

Nové kombinované chladničky LG potešia všetky zmysly. Pomocou jednoduchého ovládania funkcie Fresh Balancer ™ môžete nastaviť optimálnu úroveň vlhkosti pre ovocie alebo zeleninu. Zásuvka Fresh Converter ™ ponúka tri možnosti nastavenia, ktoré vytvárajú optimálne podmienky pre skladovanie mäsa, rýb, alebo zeleniny.6

Výrobca myslel aj na pohodlie užívateľov – novú chladničku je možné ovládať technológiou SmartThinQ ™ prostredníctvom smartfónu. Užívateľ napríklad môže regulovať jej teplotu alebo ovládať funkciu expresného mrazenia. Vďaka vylepšenej veľkej a sklopnej mrazničke zvyšuje užívateľské pohodlie, na čom má zásadný podiel rozšírenie skladovacej kapacity. Pre tých, ktorí si potrpia na správne skladovanie vína, je tu luxusný držiak, ktorý pojme až päť fliaš naraz. Jednoduchší prístup k priehradkam umožňuje Zero Clearance – systém otvorenia dverí chladničky v uhle 90 °, pri ktorom možno vysunúť šuplíky alebo vybrať všetky priehradky, pričom sa nevyžaduje otvorenie chladničky dokorán. To ocenia všetci užívatelia, ktorí majú otváranie chladničky umiestnené v blízkosti prekážky, napríklad v rohu kuchyne alebo pri kuchynskej linke.

Okrem toho sa kombinovaná chladnička vyznačuje minimalistickým dizajnom s elegantnými líniami. Dotykový displej a celokovový interiér je štýlový a zároveň mimoriadne praktický. Luxusný nádych dodáva tomuto modelu tiež obdĺžnikové vrecko na otváranie a soft LED osvetlenie, ktoré je šetrné k očiam.

„V reakcii na spotrebiteľský dopyt spoločnosť LG neúnavne pracovala na vývoji kombinovanej chladničky, ktorá je nielen mimoriadne energeticky úsporná, ale aj veľmi efektívna pri dlhodobejšom uchovávaní potravín“, hovorí Song Dae-hyun, prezident spoločnosti LG Electronics pre sekciu domácich spotrebičov a klimatizácie. „Veríme, že tento nový model bude naďalej upevňovať našu pozíciu na globálnom trhu s kombinovanými chladničkami.“

1 Testovanie vykonané spoločnosťou LG podľa interného zrýchleného 20 – ročného testovania životnosti. Výsledky založené na laboratórnych testoch s ohľadom na urýchlené a správne podmienky použitia. Odhadovaná životnosť nepredstavuje žiadnu záruku.

2 V porovnaní s chladničkou s bežným piestovým kompresorom LG. Na základe testov VDE, ktoré porovnávajú spotrebu energie a hladinu hluku medzi modelmi LGE GBB530NSCXE a GBB530NSQWB.

3 Údaj v zátvorke ukazuje, o koľko percent má výrobok nižšiu spotrebu energie oproti limitu pre triedu energetickej účinnosti podľa platných nariadení EÚ.

4 V porovnaní s chladničkou s konvenčným kompresorom LG. Na základe testov VDE, ktoré porovnávajú spotrebu energie a hladinu hluku medzi modelmi LGE GBB530NSCXE a GBB530NSQWB.

5 Testovanie bolo vykonané spoločnosťou LG podľa interného zrýchleného 20 ročného testu životného cyklu výrobku. Výsledky sú založené na laboratórnych testoch s ohľadom na urýchlené a správne podmienky použitia. Odhadovaná životnosť nepredstavuje žiadnu záruku.

6 Na základe výsledkov testov UL pomocou internej testovacej metódy spoločnosti LG na meranie priemerného kolísanie teploty „z minima na maximum“ v priestore pre čerstvé potraviny. Platí pre modely LGE GBB72NSDFN, GF-L570PL, J811NS35, B607S. Žiadne zaťaženie a normálne nastavenie teploty. Výsledok sa pri skutočnom používaní produktu môže líšiť.

Značky: