Google si konečne uvedomuje multimediálny potenciál tabletov s Androidom.

Je dlhodobo známe, že Android tablety neponúkajú softvérovú výbavu na úrovni smartfónov. Google sa to teraz snaží napraviť novým centrom zábavy s názvom Entertainment Space. Je to vyhradené centrum pre sledovanie video obsahu, hranie hier a čítanie kníh. Pokiaľ aj vám celý koncept znie povedome, tak je to z dôvodu, že pripomína Google TV, ale prináša aj niečo navyše.

Používatelia budú mať prístup do tohto zábavného centra posunom doľava z domovskej obrazovky. Nie je pritom jasné, čo sa stane s informačným kanálom Discover. Nové centrum zábavy bude dostupné od tohto mesiaca pre tablety Onn. V nasledujúcich mesiacoch sa rozšíri aj na ďalšie modely viacerých výrobcov.

Nové centrum obsahuje tri karty – Watch, Games a Read. V sekcii Watch sa bude nachádzať obsah zo všetkých streamovacích služieb, do ktorých ste sa zaregistrovali. Budete si tiež môcť kúpiť alebo vypožičať filmy zo služby Google TV. Pri sledovaní videa bude tak možné využívať výhody nového rozhrania v štýle Google TV. Okrem toho uvidíte aj prispôsobené a populárne odporúčania zo služieb ako Hulu a Twitch.

 

V sekcii Hry nájdete katalóg hier. Rovnako ako pri videách, aj tu sa zobrazia odporúčané hry, založené na vašich preferenciách. Dostupných bude aj niekoľko titulov, ktoré si budete môcť vyskúšať bez stiahnutia celej hry.

Samotná kapitola je sekcia Čítanie, kde nájdete elektronické knihy aj audioknihy. Google tvrdí, že bude k dispozícii niekoľko ukážok, ktoré umožnia nahliadnuť do obsahu kníh ešte pred ich zakúpením.

Entertainment Space a javí ako užitočný doplnok, ktorý pravdepodobne zvýši popularitu tabletov a zvýši aj ich frekvenciu používania.

Zdroj: Pocketnow

Prečítajte si aj:

Xiaomi sa pripravuje na návrat do prémiového segmentu s tabletmi

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.