Tri nové modely budú vybavené čipsetmi Snapdragon.

Počas ostatných rokov sme mohli sledovať celkové zredukovanie ponuky tabletov, pričom prémiové modely zostali takmer výhradne v rukách výrobcov Samsung, Huawei a Apple.

Podľa nových informácií, získaných z MIUI 12.5, sa Xiaomi pripravuje na uvedenie minimálne troch prémiových tabletov s čipsetmi Snapdragon série 8. Zdrojový kód odhaľuje tri odlišné zariadenia s označením nabu, enuma a elish.

Na základe ďalšieho rozboru sa odhalilo číslo modelu enuma – končiace označením K81, zatiaľ čo elish má označenie K81A. To naznačuje, že tieto dve verzie môžu byť rôznymi variáciami toho istého zariadenia. Predpokladá sa, že prvý z dvojice podporuje hlasové hovory s LTE alebo 5G pripojením.

Tretí tablet nabu má číslo modelu končiace označením K82, takže rozhodne ide o úplne odlišné zariadenie. Všetky tri tablety by mali byť vybavené IPS LCD displejmi s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov, obnovovacou frekvenciou 120 Hz a pomerom strán 16:10. Úniky tvrdia, že nabu bude mať uhlopriečku 10,97-palca.

Správa naznačuje, že nabu bude vybavený platformou Q81comm sm8150, ktorá je kompatibilná s čipsetmi Snapdragon 855, 855+ alebo 860. Ďalšie dva tablety údajne obsahujú platformu sm8250, ktorá spolupracuje s čipsetmi Snapdragon 865, 865+ a 870.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Panasonic TOUGHBOOK A3: Android tablet s bezkonkurenčnou odolnosťou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.