Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 32. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Telekom pridal novú funkciu do mobilnej aplikácie. Ak máte pevný internet, vyskúšajte ju

Pokiaľ máte od Telekomu pevný internet, vyskúšajte novú bezplatnú službu Wi-Fi Manager. Tá je určená na jednoduchšiu, rýchlejšiu a pohodlnejšiu správu routera a pripojených zariadení.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Tento doplnok premení Windows na verziu 10

Ide o pomerne rizikový krok, pretože potrebujete na to ďalšiu aplikáciu, ktorá urobí zásahy do systému. Sčasti ale neprináša nič, čo by systém samotný už nemal. Ide najmä o aktiváciu, prípadne úpravy v existujúcich funkciách. Tie nemusia naplniť vaše očakávania, keďže modifikovať hotový systém je rozsiahla činnosť. Doplnok RevertSV urobí túto prácu za vás, hoci na zmenu dizajnu nového systému existuje viacero doplnkov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Android 15 vraj príde s funkciou, ktorá zmení používanie smartfónov

Skladateľné telefóny a tablety sa tešia čoraz väčšej popularite aj vďaka ich veľkým displejom, ktoré sú priam stvorené pre multitasking, čo ocenia aj tí najnáročnejší používatelia. Na veľkom displeji môžu byť bez akýchkoľvek problémov otvorené viaceré aplikácie, všetko je prehľadné a dobre dostupné. Tieto výhody veľkých displejov sú však oproti tým menším, smartfónovým, podporované aj prepracovaným softvérom, ktorý efektívne pracuje s ich potenciálom. Našťastie Google pripravuje ďalšiu zmenu, ktorá by mala od Androidu 15 zabezpečiť oveľa efektívnejší multitasking aj na menších displejoch klasických smartfónov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Sygic prináša nové funkcie na presnejšiu navigáciu

Sygic vylepšuje funkcie pre vylepšenie navigácie a poskytuje užitočné funkcie pre šoférov. Aktuálne prináša napríklad nízkoemisné zóny a potvrdzovanie udalostí na trase, v Sygic GPS Navigácii je teraz k dispozícii aj režim Twisty Roads na dobrodružnú jazdu a možnosť nájdenia zaujímavých výhľadov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Toto je 10 najpredávanejších smartfónov za posledný štvrťrok: Nájdete v ňom aj ten svoj?

Trh so smartfónmi je skutočne dynamický. Neustále naň prichádzajú nové modely zatiaľ čo staršie sa prestávajú predávať a prichádzajú aj o oficiálnu podporu zo strany výrobcu. Zákazníci si taktiež stále kupujú nové modely, pričom je bežné, že ľudia si kúpia nový model približne každé dva či tri roky. Spoločnosť Counterpoint Research sa pritom stará o štatistický rebríček toho, ktoré modely sú najpredávanejšie a taktiež ktoré značky tak získali najväčšiu podporu zo strany zákazníkov.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Dôležitá novinka v Garmin hodinkách, aplikácie a ciferníky budú lepšie

Garmin hodinky ponúkajú vlastný aplikačný obchod s názvom Connect IQ Store, ktorý je dostupný vo forme webového rozhrania a prostredníctvom mobilnej aplikácie pre Android a iOS. Tento obchod slúži na sťahovanie ďalších ciferníkov do Garmin hodiniek, ktoré vyvinuli vývojári tretích strán alebo Garmin.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: