Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ponuka vozidiel pre súkromných pretekárov z programu BMW M Motorsport dostane nový špičkový model. Od sezóny 2022 môžu súkromníci a súkromné tímy z celého sveta bojovať o víťazstvá a tituly v modeli GT3 založenom na ďalšej generácii vozidla BMW M4. Vozidlo BMW M4 bude novým špičkovým modelom v ponuke pre súkromných pretekárov.

Mníchov. Ponuka vozidiel pre súkromných pretekárov z programu BMW M Motorsport dostane nový špičkový model. Od sezóny 2022 môžu súkromníci a súkromné tímy z celého sveta bojovať o víťazstvá a tituly v modeli GT3 založenom na ďalšej generácii vozidla BMW M4. Vozidlo BMW M4 bude novým špičkovým modelom v ponuke pre súkromných pretekárov.

Pretekárske vozidlo sa vyvíja už niekoľko mesiacov a budúci rok má pred sebou intenzívne testovanie. Model BMW M4 GT3 bude nástupcom modelu BMW M6 GT3, ktorý preteká už od roku 2016 a priniesol domov víťazstvá z pretekov 24 hodín Spa-Francorchamps (BEL), Svetový pohár FIA GT v Macao (CHN) a v mnohých medzinárodných pretekárskych seriáloch.

Sériový model BMW M4, ktorý tvorí konštrukčný základ pre model BMW M4 GT3, poháňa 6-valcový motor s technológiou BMW M TwinPower Turbo a dosahuje výkon viac ako 368 kW (500 k). Pohon a podvozok sériovej verzie predstavujú vynikajúci základ pre vývoj pretekárskej verzie podľa špecifikácie GT3. S týmto zámerom vyvíjali konštruktéri oddelenia BMW M motor s označením S58, ktorý dodáva očarujúci výkon a stará sa aj o jeho explozívny nárast. Jeho motoršportové gény si tak možno kedykoľvek naplno užiť aj mimo pretekárskych okruhov.

„S novým projektom GT3 podčiarkujeme dôležitosť súkromných pretekárov pre oddelenie BMW M. Ide o ústredný pilier nášho programu v motoršporte,” povedal Jens Marquardt, riaditeľ oddelenia BMW Group Motorsport. „Uvedenie nových pravidiel platných od roku 2022 znamená, že BMW M4 bude ideálnym základom. Hlavná produkcia našich kolegov z BMW M je už teraz opäť výnimočná. Bez toho, aby som prezrádzal priveľa, môžem povedať, že BMW M4 GT3 bude optickým aj technologickým klenotom. Označenie za ikonu je v tomto prípade viac ako namieste. S modelom BMW M4 GT3 chceme hrať významnú rolu v medzinárodných pretekoch GT. Veď predchodca nám priniesol víťazstvá z mnohých pretekov ako 24 hodín Spa-Francorchamps (BEL), Svetový pohár FIA GT v Macao (CHN) či v mnohých medzinárodných pretekárskych seriáloch po celom svete. Vývoj už beží na plné otáčky. Predstavenie je naplánované na druhú polovicu roka 2020.”

Markus Flasch, výkonný riaditeľ BMW M GmbH, povedal: „Je úplne logický krok, že budúci špičkový model pre súkromných pretekárov bude vychádzať z ďalšej generácie modelu BMW M4. Chceme stanoviť nové štandardy v oblasti športového výkonu vo výrobe. To je dôvod, prečo predstavujeme nové športové vozidlo kategórie GT3 práve na tejto platforme.”

Keďže sezóna 2020 bude zameraná na vývoj a testovanie, tak plnohodnotné testy v ostrých podmienkach motoristického športu sú naplánované na rok 2021.

Záujemcovia o model BMW M4 GT3 môžu kontaktovať BMW Motorsport e-mailom na adrese: M4GT3@BMW-Motorsport.com.

Značky: