Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kia sa opäť dostala do záverečnej fázy súťaže Európske Auto roka (COTY), tentoraz s úplne novým kompaktným crossoverom Niro. Odborná porota zložená z 58 porotcov z 22 krajín starostlivo testovala 27 modelov, z ktorých sa do konečného užšieho výberu dostalo sedem vozidiel. Víťaz bude vyhlásený na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa uskutoční na autosalóne v Bruseli v piatok 13. januára.

Nová Kia Niro kráča v šľapajach prvej generácie tohto modelu, ktorá v Európe odštartovala ponuku elektrifikovaných ekologických vozidiel značky Kia. Nový model Kia Niro bol komplexne prepracovaný, aby sa dostal na čelo C-CUV segmentu, kde vládne obrovská konkurencia.

Kia sa zamerala na zabezpečenie toho, aby úplne nové Niro spĺňalo kľúčové požiadavky dnešných ekologicky uvedomelých spotrebiteľov. Aby spoločnosť Kia uľahčila ľuďom prechod na elektrifikovanú mobilitu spôsobom, ktorý vyhovuje ich potrebám, vozidlo je ponúkané s možnosťou výberu z troch elektrifikovaných pohonných jednotiek – hybridnej, plug-in hybridnej (PHEV) a úplne elektrickej. Variant Niro EV poskytuje dojazd 463 km na čisto elektrický pohon, zatiaľ čo model PHEV poskytuje dojazd 65 km na elektrinu, čo je viac než postačujúce na denné vozenie. Priestranný a funkčný interiér modelu Kia Niro je zariadený udržateľnými materiálmi a využíva najnovšie funkcie infotainmentu a konektivity.

Jason Jeong, prezident spoločnosti Kia Europe, povedal: „Kia je poctená, že sa porotcovia rozhodli zaradiť Kia Niro medzi finalistov európskej súťaže Auto roka 2023. Niro, ktoré práve vyhralo ocenenie Zlatý volant v Nemecku, opäť vyčnieva z davu a sme presvedčení, že jeho popularita bude v celej Európe naďalej rásť. Bol by to neuveriteľný úspech, keby model Niro kráčal v stopách EV6 a vyhral Auto roka 2023.“

V minulosti, sa do užšieho výberu poroty dostali aj modely Stinger, EV6 a model Ceed, ktorý sa do finálne dostal dokonca dvakrát, s modelmi prvej a tretej generácie.

Kia Niro plní kľúčovú úlohu v stratégii s názvom „Plán S“, ktorá načrtáva ciele značky Kia v oblasti udržateľnosti. Jedným z cieľov je do roku 2035 v Európe ponúkať už len elektrické osobné automobily. Úplne nové Niro spolu s uznávaným modelom EV6 sú kľúčové modely pri urýchlení zavádzania elektrifikovaných modelov a etablovaní značky Kia ako lídra v novej ére udržateľnej mobility.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.