Dlhoročný doplnok dostáva ďalšie vylepšenia.

Nova Launcher (stiahnuť z Google Play) ako náhrada za domácu obrazovku od výrobcu patrí medzi softvérové stálice už vyše 10 rokov. Ponúka svižné prostredie aj na menej výkonných smartfónoch. Silnou stránkou bola možnosť zálohovať si nastavenia a obnoviť ich na inom telefóne. Teraz prichádza s podporou pre Google Gemini vo forme ikony odkazujúcej sa na tohto asistenta.

Medzi ďalšie novinky patrí pridanie vlastností z aplikačného jazyka Android 13 a podpora pre vyhľadávanie IP adries z vyhľadávacieho poľa. Novinka je zatiaľ dostupná v testovacej verzii označenej ako Nova Launcher 8.0.14 Beta. Program je medzi používateľmi značne úspešný, o čom svedčí 50 miliónov stiahnutí.

Ponúka vysoko prispôsobiteľné rozhranie s možnosťou využívať vlastnú súpravu ikon, tematické farby a gestá na ovládanie vybraných systémových súčastí. Dodnes prekonáva množstvo „launcherov“. Ideálne použitie je na systéme s čo najčistejším Androidom ak chcete prepracované rozhranie a výrobca ho tam neponúka. Takisto sa hodí na menej výkonné smartfóny, ktoré majú nadstavbu od výrobcu a nie je tak svižná, ako pri jeho drahších modeloch.

nova launcher priame memeZdroj: Nova Launcher

Zdroj: Nova Launcher

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.