AI chatbot Bard sa už čoskoro premenuje, Google plánuje jeho názov zmeniť na Gemini.

Už počas predstavenia AI chatbota Bard vo februári 2023 Google upresnil, že ide len o experiment. Chatbot sa tak neustále vyvíja a formuje do svojej stabilnej finálnej verzie, aby sa mohol stať priamym konkurentom nástroja ChatGPT. Bard bol už pri predstavení smerovaný ako konkurencia pre spoločnosť OpenAI, ktorá so svojou umelou inteligenciou obletela celý svet.

Po rýchlom spustení Barda v experimentálnej verzii sa toho veľa zmenilo a už teraz sa hovorí o spustení ďalších nástrojov, ktoré sa s ním budú spájať. Jedným z nich má byť aj Google Asistent s AI funkciami, ktorý sa dnes jednoducho nazýva taktiež Bard. Už čoskoro sa ale očakáva kompletné premenovanie chatbota a tiež ďalších nástrojov s ním spojených, keďže ponesie názov Gemini.

Gemini je budúcnosť nástroja Google Bard

Názov Gemini dnes poznáme ako označenie jazykového modelu, ktorý poháňa práve Google Bard a ďalšie AI nástroje od Googlu. Vylepšená verzia jazykového modelu v podobe Gemini Pro je už k dispozícii aj na Slovensku, zatiaľ pod záštitou chatbota Bard. Označenie Gemini by sa však už v blízkej dobe malo rozšíriť a nahradiť označenie Bard, čím by sa ako chatbot, tak aj ďalšie nástroje nazývali rovnako ako aj jazykový model. Google v poslednej dobe s označovaním nástrojov pracuje vo väčšej miere, keďže postupne premenováva aj Asistenta s Bardom.

Google BardZdroj: Google
Google Bard

Nové označenie chatbota a nástrojov s ním spojených by mohlo taktiež naznačovať koniec experimentálnej fázy. Gemini by tak mohlo byť finálnym označením nástroja, ktorý by bol už v stabilnej fáze a postupne by sa vylepšoval pomalším tempom ako doteraz. Toto je však zatiaľ len teóriou, nakoľko Google môže svoje rozhodnutie s označením AI chatbota ešte zmeniť.

Vzhľadom na to, ako často v poslednej dobe Google mení označovanie nástrojov, je možné, že ani Gemini teda nemusí byť finálnou voľbou. Na internete sa však už začali zobrazovať aj bannery, ktoré informujú o premenovaní Barda práve na Gemini. Tento názov tu teda s nami ešte nejaký ten čas pravdepodobne zostane.

Zdroj: 9to5google.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.