Nova Launcher je v systéme Android bezpochyby jeden z najlepších alternatívnych spúšťačov, ak nie najlepší.

Iba pred pár dňami sme priniesli správy o novej beta verzii 8.0.1, pričom správy z portálu AndroidAuthority teraz prezrádzajú, že v zákulisí tohto launchera sa udiali aj ďalšie veľké veci. Je tak možné, že tie sa čoskoro prejavia aj navonok. K popularite Nova Launcheru prispel aj fakt, že je dostupný zadarmo, hoci za odomknutie prémiových funkcií je potrebné zaplatiť jednorazový poplatok 3, 99 eur (počas akcie 0,50 eur). 

Nova sa teraz aj s vyhľadávaním Sesame dostáva pod krídla analytickej spoločnosti Branch. Tá ju má v pláne využívať ako určitý druh testovacej platformy. Dobrou správou pritom je, že o vývoj Nova Launchera sa bude aj naďalej starať jeho tvorca Kevin Barry. Ten dokonca tvrdí, že spolupráca medzi spoločnosťami dokáže Nova Launcher ešte vylepšiť.

nova branchZdroj: Novalauncher

Barry ďalej tvrdí, že spoločnosť Branch chce do svojich testovacích scenárov zapojiť obrovský súbor používateľov Nova Launchera. Branch v podstate nemôže vykonávať testovanie pre svoje analýzy bez väčšieho súboru používateľov. Pokým však Branch získa používateľskú základňu, tak Nova Launcher získa analytické údaje, ktoré pomôžu k zisteniu, ako najlepšie vyhovieť používateľom. Je tak vidieť, že tieto dve spoločnosti sa skvele dopĺňajú.

Dobrou správou je, že ani v bezplatnej verzii Nova Launchera by sme sa stále nemali dočkať reklám. Avšak nový vlastník Nova Launchera zrejme prispeje k zvýšeniu počtu funkcií, ktoré budú prístupné skôr v experimentálnej podobe, čiže dobre poslúžia k analýze potrieb používateľov.

Prinesie to aj viac A/B testovania, čo znamená, že niektorí používatelia dostanú nové funkcie a iní nie alebo dostanú mierne odlišné verzie týchto funkcií. Barry sa práve tomuto modelu v minulosti skôr vyhýbal. 

Nechajme sa teda prekvapiť, čo táto zmena prinesie do praxe.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.