K dispozícii je pre systém iOS a Android.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR spustilo novú mobilnú aplikáciu 155.sk. Tá je už teraz dostupná v obchodoch App Store a Google Play, zjednodušuje kontakt s tiesňovou linkou 155 a okrem iného dokáže lokalizovať miesto, kde sa nachádza volajúci.

Je to užitočná funkcia, nakoľko volajúci môže byť v strese a čiastočne aj dezorientovaný alebo jednoducho nebude vedieť určiť svoju lokalitu. Nepočujúcim takisto umožňuje zaslať núdzovú správu.

Aplikácia 155.sk je bezplatná, funguje na celom území SR. Zavolať na tiesňovú linku môžete 4-sekundovým stlačením veľkej červenej ikony so slúchadlom. Netreba teda zadávať žiadne telefónne číslo.

Aplikácia 155.sk

Výhodou je, že do aplikácie si môžete zadať informácie o vašom zdravotnom stave, ako sú prípadné alergie, cukrovka, vysoký tlak atď. Všetko tieto informácie sa okamžite zobrazia aj operátorom na tiesňovej linke, čo môže zjednodušiť celý proces komunikácie. A pokiaľ aplikácii udelíte prístup k GPS, operátorom sa zobrazí aj vaša aktuálna lokalita.

Aplikácia 155.sk obsahuje aj praktické informácie o prvej pomoci, rýchly kontakt na Horskú záchrannú službu, zoznam nemocníc a ďalšie čísla na tiesňové linky. V rámci vyplnenia profilu používateľa je potrebné overiť svoje telefónne číslo. Následne si môžete pridať kontaktné osoby, ktoré dostanú e-mail s informáciou o tom, že ste kontaktovali tiesňovú linku 155.

Aplikácia funguje aj bez internetového pripojenia. V takom prípade sa v rámci hovoru odošlú základné informácie vo forme SMS správy.

Google Play
App Store

Aplikácia 155.sk pre iOS a Android

Prečítajte si aj:

EMON je slovenská aplikácia, s ktorou budete mať prehľad o spotrebe energií v domácnosti

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit