Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe predstavila výkonnú viacúčelovú kameru ML-105 EF schopnú natáčať za tmy v rozlíšení 2,07 MP.

Nová kamera Canon ML-105 EF stavia na úspechoch modelu ME20F-SH. Dosahuje podobné výsledky pri nízkej hladine osvetlenia, avšak v menšom a ľahšom tele. Je preto ideálnou voľbou pre použitie v systémoch kamerového dohľadu. Telo kamery je spevnené a odolné voči nárazom, prachu a vode. Navyše odoláva extrémnym klimatickým podmienkam. Kamera ML-105 EF – jedna zo štyroch variantov modelu – je koncipovaná tak, aby ju bolo možné jednoducho začleniť do existujúcich systémov. Pre tento účel je vybavená rozhraním SDI a bajonetom Canon EF, čo poskytuje používateľom širší výber objektívov podľa ich potrieb.

Vysoký výkon pri nízkej hladine osvetlenia

Kamera ML-105 EF sa vyznačuje mimoriadnou citlivosťou ISO až 4 milióny. Vďaka tomu dokáže zachytiť objekty osvetlené menej ako 0,0005 luxu. Plnoformátový snímač 35 mm typu CMOS s rozlíšením 2,07 MP zachytáva ostrý obraz s nízkou úrovňou šumu, a to aj v extrémne tmavom prostredí. Vďaka tejto schopnosti je kamera ML-105 EF ideálna pre nočné natáčanie s vysokou kvalitou obrazu, napríklad dokumentárnych filmov o prírode alebo na stráženie dôležitých priestorov.

Kompaktné a odolné telo

Malé, ale robustné telo kamery ML-105 EF váži iba 800 gramov a meria približne 76 x 76 x 112 mm. Je teda veľmi ľahko prenosné a možno ho pohodlne pripevniť k dronu alebo vozidlu pre dynamickejšie a flexibilnejšie možnosti filmovania. Oproti modelu ME20F-SH je o 50% menšia a o 30% ľahšia. Vode a prachu odolná konštrukcia tejto kamery zvládne prácu v púšti aj daždi, či pri teplotách od -20 °C do viac ako 50 °C. Popri odolnosti proti poveternostným vplyvom je vybavená aj ochranou proti vibráciám a nárázom. Pre situácie, kedy je nutné kameru rýchlo zbaliť a odpojiť káble, je vybavená odolným terminálom ODU.

Flexibilita

Bajonet EF umožňuje kameru ML-105 EF jednoducho začleniť do štandardných pracovných postupov a poskytuje používateľom výber z kompletnej ponuky objektívov podľa ich potrieb. Na účely filmovania objektov vzdialených aj stovky metrov pri nízkej hladine osvetlenia kamera podporuje teleobjektívy Canon EF s najdlhšími ohniskovými vzdialenosťami. Univerzálnosť kamery zvyšuje kompatibilita s radom filtrov iných značiek, vrátane infračervených, pásmových a neutrálnych (ND) filtrov, takže je možné dosiahnuť tej istej kvality obrazu vo všetkých situáciách. Tento model je vybavený portom SDI – najbežnejším výstupným rozhraním používaným pri videozariadeniach – pre bezproblémovú integráciu s existujúcou infraštruktúrou.

Rad sa rozrastá

Okrem ML-105 EF pribudnú do ponuky viacúčelových kamier spoločnosti Canon tri ďalšie odľahčené modely – ML-100 EF, ML-100 M58 a ML-105 M58. Všetky sú ľahko prenosné vďaka novému kompaktnejšiemu telu ako model ME20F-SH. Modely ML-100 EF a ML-100 M58 využívajú kábel štandardu CoaXPress a bajonet Canon EF, respektíve uchytenie M58. Model ML-105 M58 je vybavený terminálom SDI a osadený závitom M58.

Ďalšie informácie o viacúčelových kamerách Canon vrátane ML-105 EF 

 

Hlavné funkcie a vlastnosti odolnej kamery Canon ML-105 EF:

  • Mimoriadne schopnosti záznamu pri nízkej hladine osvetlenia: citlivosť až ISO 4 milióny v prostrediach s minimálnou úrovňou osvetlenia 0,0005 luxu
  • Malá a kompaktná: rozmery 76 mm x 76 mm x 112 mm, hmotnosť 800 gramov
  • Robustná a spoľahlivá: odolná voči prachu, nárazom, otrasom a vode, odoláva extrémnym teplotám od -20 °C do viac ako 50 °C
  • Kompatibilita s objektívmi radu EF: kompatibilný so širokým spektrom objektívov EF vďaka bajonetu EF
  • Jednoduché začlenenie do pracovných postupov: integrácia s existujúcimi video systémami vďaka rozhraniu SDI
  • Vysoké rozlíšenie: Full HD video pri 1080p
  • Vynikajúca obrazová kvalita: 2,07 MP plnoformátový 35mm snímač typu CMOS s vysokým dynamickým rozsahom

Značky: