Ide o vizuálne veľmi zaujímavé dielko.

Konzola PlayStation 1 je už dávno len retro herným zariadením, na ktoré mnohí z nás spomínajú s nostalgiou v súvislosti so svojím detstvom či ranou mladosťou. Na trh bola uvedená už v roku 1994 (a k nám sa dostala až o dva roky), pričom jej zlaté obdobie trvalo do roku 2000, keď ju vystriedala dodnes najpredávanejšia konzola všetkých čias PlayStation 2. Avšak ani prvá PlayStation sa v zozname najpredávanejších herných konzol nestratila, o čom svedčí jej šieste miesto.

Jedným z veľmi zaujímavých aktuálnych počinov je hra, ktorá vyjadruje poctu nielen tejto konzole, ale zároveň i legendárnemu mysterióznemu seriálu z 90. rokov a aj naň odkazuje názvom – Twin Peaks: Into the Night.

Hra aj svojím vizuálom má navodiť atmosféru starých dobrých 90. rokov a jej vektorová grafika s nahrubo vymodelovanými postavami veľmi pripomína práve tituly poslednej dekády minulého tisícročia.

Vyzerá proste nádherne zastaralo a skutočne akoby bola vytvorená ešte v čase, keď ešte bežal pôvodný seriál. Opäť tak môžeme prežívať príbeh, začínajúci sa nájdením mŕtveho tela Laury Palmerovej, ktorej vraždu prichádza vyriešiť špeciálny agent Dale Cooper.

Twin Peaks: Into the Night nie je oficiálne spojená s tvorcami seriálu Davidom Lynchom a Markom Frostom, ale autori z Blue Rose Team sľubujú zážitok, ktorý hráča vtiahne priamo do jedinečnej atmosféry seriálu. Či je to pravda, to si každý môže vyskúšať v hrateľom deme, ktoré je na stiahnutie na tomto odkaze.

Na plnej verzii autori pracujú, ale, bohužiaľ, bude dostupná len na PC a nie na konzolách.

Zdroj: RockPaperShotgun.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.