Byť zodpovednejší k životnému prostrediu sa stále viac týka našich každodenných životov.

Inovatívna značka domácich spotrebičov AEG predstavuje novú sériu práčok a sušičiek s funkciami a programami, ktoré sa zameriavajú na udržanie kvality oblečenia po dlhý čas, ako aj na výraznú úsporu energie a vody v nadväznosti na aktuálne témy. Za vyspelú technológiu a dizajn získala nová séria práčok a sušičiek AEG prestížne ocenenie Red Dot Design Award 2022.

Udržateľnosť a technológie v starostlivosti o bielizeň

Vyspelé spotrebiče AEG dokážu nielen šetriť vodu a energie, ale zároveň predĺžiť aj životnosť oblečenia, aby vydržalo dlhšie ako nové. Príliš časté pranie pri vysokých teplotách totiž môže viesť k vyblednutiu farieb a zníženiu kvality tkanín. Nová séria práčok AEG série 9000 AbsoluteCare®ponúka inovatívnu technológiu zmäkčovania vody SoftWater, ktorá využíva jedinečnú technológiu filtrovania a čistenia vody na pranie. Program AbsoluteWash 49 min zas účinne vyperie až 5 kg bielizne len pri 30 °C. Namiesto prania je možné bielizeň osviežiť parou pomocou programu ProSteam®,ktorý za 25 minút zbaví oblečenie zápachu a ušetrí 40 litrov vody v porovnaní s bežným programom. Nové sušičky zo série 9000 AbsoluteCare® Plus vďaka technológii 3DScan sušia a skenujú bielizeň až do hĺbky 10 cm, čo je ideálne na sušenie páperových búnd, prikrývok a viacvrstvového zimného oblečenia.

Pračky a sušičky AEG

Inovatívne technológie novej série práčok a sušičiek AEG:

  • Práčky s technológiou AbsoluteCare® filtrujú a čistia vodu od minerálov, čo zabezpečuje to najšetrnejšie pranie odevov. Zabraňujú strate tvaru a blednutiu farieb aj po 50 praniach. Vďaka zmäkčenej vode sa navyše zvyšuje účinok použitých pracích prostriedkov, čo znamená, že na rovnako účinné pranie je potrebné menšie množstvo pracieho prostriedku.
  • Technológia PowerCare zabezpečuje miešanie a aktiváciu pracieho prostriedku ešte skôr, ako sa dostane do bubna práčky. Pracie prostriedky tak pôsobia účinnejšie počas celého pracieho cyklu a zároveň sa dostanú ku každému vláknu. Náplň s hmotnosťou 5 kg bielizne efektívne vyperiete s programom PowerClean za 59 minút pri 30 °C.
  • Oblečenie po krátkom nosení nemusí absolvovať kompletný prací cyklus. Stačí ho osviežiť parou vďaka technológii ProSteam®, ktorá pomáha redukovať pokrčenie a odstraňuje z oblečenia pachy za 25 minút. Spotrebuje na to len 2 litre vody. V porovnaní s bežným pracím cyklom je takto možné ušetriť 96 % vody a po pridaní parnej vône AEG bude bielizeň navyše sviežo voňať.
  • Jedinečná zásuvka UniversalDose je určená na všetky druhy pracích prostriedkov – najnovšie aj vrátane pracích kapsúl. Unikátny patentovaný dizajn udržiava zásuvku stále čistú a bez zvyškov pracieho prostriedku. Kapsule sa vďaka vodným tryskám rozpustia priamo v zásuvke, a to o 60 % rýchlejšie ako pri vkladaní do bubna práčky. Táto technológia umožňuje dosiahnuť vynikajúce výsledky prania aj pri cykloch s nižšími teplotami. 

Digitálne prepojenie s aplikáciou My AEG Care

S aplikáciou My AEG Care pre smartfóny je možné využiť vašu novú práčku skutočne naplno vďaka širokej a na mieru navrhnutej ponuke programov na pranie domácich textílií, pelechov pre domácich miláčikov až po niekoľko druhov športového oblečenia.

Mobilná aplikácia pre pračky a sušičky AEG
Mobilná aplikácia pre pračky a sušičky AEG

Aplikácia ponúka užitočné tipy, ako prispôsobiť pracie cykly a jednoducho odoslať pokyny do spotrebiča hlasom alebo stlačením tlačidla.

Mobilná aplikácia pre pračky a sušičky AEG
Mobilná aplikácia pre pračky a sušičky AEG

Modely s konektivitou budú na trh uvedené začiatkom roku 2023.

Ocenený dizajn

Nová séria práčok AEG zahŕňa modely série 6000 ProSense®, 7000 ProSteam®, 8000 PowerCare® a 9000 AbsoluteCare®, ktoré sa okrem inovatívnych funkcií a možnosti voľby personalizovaných programov dostupných v aplikácii My AEG Care líšia aj vycibreným dizajnom dvierok a predného panelu v esteticky odstupňovanej škále šedých tónov.

V súlade s udržateľnosťou

Pre značku AEG je téma udržateľnosti samozrejmosťou. Práčky a sušičky sú navrhnuté na ohľaduplnú starostlivosť o oblečenie, minimalizáciu jeho opotrebovania v priebehu cyklu a dosiahnutie perfektného stavu vášho oblečenia po dlhý čas. Na výrobu nových modelov sa aktuálne využíva až 4 -krát viac recyklovaných plastov a skla v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi. Kúpou novej série spotrebičov AEG prispievate k zachovaniu udržateľného spôsobu života a k minimalizácii negatívneho vplyvu na životné prostredie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.