Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel predstavila novú sériu prístupových bodov s podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), určených predovšetkým pre menšie a stredne veľké firmy a organizácie. Tieto nové sieťové zariadenia poskytnú za bezkonkurenčné ceny všetky vlastnosti a funkcie nevyhnutné pre bezpečnú prevádzku podnikovej siete, vrátane možnosti centralizovanej, lokálnej aj vzdialenej konfigurácie a správy.

Nové prístupové body Zyxel s Wi-Fi 6 sú určené predovšetkým pre menšie kancelárske priestory, hotely, kaviarne, domáce kancelárie alebo obchody. Ich inštaláciu a konfiguráciu, rovnako ako následnú správu, je možné realizovať lokálne aj na diaľku pomocou cloudovej platformy Nebula. Konfigurácia umožňuje prevádzku až ôsmich samostatných Wi-Fi sietí, určených pre oddelenie prístupu zamestnancov, zákazníkov, hostí aj ďalších skupín užívateľov.

Tri nové modely prístupových bodov pre každú situáciu

Novú sériu prístupových bodov Zyxel s podporou Wi-Fi 6 tvoria modely NWA50AX a NWA90AX, určené pre použitie v interiéri pri montáži na stenu či do stropných podhľadov, a externý model NWA55AXE s krytím na úrovni IP55, vhodný aj pre vytváranie bezdrôtového prepojenia medzi budovami s pomocou technológie Zyxel Smart Mesh, ktorá zaisťuje efektívnu správu a riadenie bezdrôtového spoja.

Základné vlastnosti nových prístupových bodov Zyxel:

  • Podpora bezdrôtového štandardu Wi-Fi 6 (IEEE802.11ax/ac/n/g/b/a) na oboch rádiách
  • Priepustnosť až 575 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 1 200 Mb/s v pásme 5 GHz
  • Prevádzka až 8 samostatných Wi-Fi sietí s rôznymi identifikátormi (SSID)
  • Najnovší štandard zabezpečenia bezdrôtovej siete šifrovaním WPA3
  • Lokálna a cloudová správa prostredníctvom služby Nebula
  • Jednoduchá inštalácia, konfigurácia a centralizovaná správa
  • Napájanie prostredníctvom Ethernetu (PoE)

Cloudová služba Nebula uľahčuje riadenie prístupových bodov Zyxel od okamžiku ich inštalácie a prístupu na internet. Konfigurácia nových prístupových bodov prebieha do maximálnej miery automatizovane. Stačí, keď administrátor priradí nový prístupový bod do štruktúry cloudového managementu, aby sa do nej následne automaticky skopírovala preddefinovaná konfigurácia, priradená konkrétnej organizačnej jednotke v rámci cloudovej správy. Služba Nebula potom zaistí efektívnu vzdialenú správu prostredníctvom cloudu a internetového prehliadača alebo mobilnej aplikácie. K dispozícii sú predovšetkým funkcie na centralizovanú správu všetkých prístupových bodov aj série ďalších sieťových zariadení Zyxel (prepínače a bezpečnostné brány), nastavenie zabezpečenia, kontrolu prístupu užívateľov k sieti, aktualizácii firmwaru a riešenie prípadných problémov v konfigurácii.

„S novými prístupovými bodmi umožnujeme rýchly a jednoduchý prechod na najmodernejší štandard Wi-Fi 6 za veľmi dostupnú cenu. Vedľa vyššej priepustnosti bezdrôtovej siete patrí medzi hlavné výhody Wi-Fi 6 tiež lepšie pokrytie priestoru signálom a predovšetkým možnosť paralelných dátových prenosov s veľkým množstvom pripojených koncových zariadení,“ hovorí Petr Koudelka, Senior Sales Engineer spoločnosti Zyxel.

Ďalšie informácie o nových prístupových bodoch s podporou Wi-Fi 6 sú k dispozícii na stránkach spoločnosti Zyxel a nové zariadenia sú už teraz v predaji u obchodných partnerov spoločnosti.

Značky: