Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Druhé vydanie špeciálu „Meet the S-Class DIGITAL“ poskytuje informácie o technických inováciách novej Triedy S pred jej svetovou premiérou v septembri. Špičková technológia v luxusnom sedane určuje nové štandardy v oblasti bezpečnosti a komfortu a vďaka inteligentným funkciám uľahčuje jazdenie. Michael Hafner, viceprezident pre automatizované jazdenie, poskytne moderátorke Yasmine Blair pohľad na novinky ako je napríklad prvý airbag na svete pre cestujúcich na zadných sedadlách a kombinácia systému PRE-SAFE® Impulse Side s aktívnym podvozkom E-ACTIVE BODY CONTROL. Týmto sú systémy aktívnej a pasívnej bezpečnosti navzájom ešte užšie prepojené. Spravodajský formát „Meet the S-Class DIGITAL #2: Innovation by intelligence“ bude vysielaný v mediálnom špeciále v stredu 29. júla 2020 o 14:00 (SELČ) na digitálnej platforme Mercedes Me media na adrese https://media.mercedes-benz.com/s-class a následne bude k dispozicii aj ako video na požiadanie.

Stuttgart. Či už ide o airbag alebo elektronický stabilizačný program ESP®, každá generácia v histórii modelov Triedy S stanovila nové bezpečnostné kritériá v príslušnej ére. Inovatívne technológie sa často stali novým štandardom nielen v automobilke Mercedes-Benz, ale v celom automobilovom priemysle. Nová Trieda S, ktorá oslávi svoju svetovú premiéru 2. septembra, opäť zvyšuje bezpečnosť a jazdný komfort na úplne novú úroveň. Je to prvý automobil na svete, ktorý je vybavený airbagmi pre cestujúcich na zadných sedadlách, ktoré ich chránia v prípade čelného nárazu. Vyžadujú si úplne iný koncept ako v prípade predných airbagov. Napríklad pri aktivácii sa airbagy musia prispôsobiť detským sedačkám. V kombinácii s beltbagom, teda nafukovacím bezpečnostným pásom, predstavuje Trieda S nové bezpečnostné kritériá pre cestujúcich na zadných sedadlách.

Mercedes-Benz vyvíja všetky bezpečnostné funkcie na základe poznatkov získaných z vlastného výskumu nehôd, ktorý spoločnosť vykonáva už viac ako 50 rokov. Filozofia „Real Life Safety“ často presahuje zákonné požiadavky na bezpečnosť – a tak prináša inovácie, ktoré významne zvyšujú bezpečnosť cestujúcich a ostatných účastníkov cestnej premávky. Jedným z príkladov na ceste k plne integrovanej bezpečnostnej koncepcii, v ktorej sa spájajú systémy aktívnej a pasívnej bezpečnosti, je rozšírenie funkcie PRE-SAFE® Impulse Side v novej Triede S. Táto funkcia využíva radarové senzory na identifikáciu bezprostredného bočného nárazu. Prvýkrát chráni cestujúcich nielen pomocou vzduchových vankúšov v sedadlách, ktoré posunú vodiča alebo spolujazdca na prednom sedadle smerom do stredu vozidla, ale tiež súčasným zdvihnutím celého vozidla pomocou podvozku E-ACTIVE BODY CONTROL, vďaka ktorému je náraz nasmerovaný na tuhšie štruktúry vozidla. Vďaka tomu PRE-SAFE® Impuls Side rozširuje možnosti aktívneho podvozka, ktorý zvyšuje jazdné vlastnosti a handling novej Triedy S na úplne novú úroveň.

Spravodajský formát „Meet the S-Class DIGITAL“ pozostáva z moderovanej show s rozhovorom v štúdiu, ako aj zo správ z natáčania na rôznych miestach a testovacích dráhach. Každá relácia je doplnená podrobnými informáciami vo forme videa, grafiky, tlačových správ a obrázkov na stiahnutie. Je tu tiež možnosť porozprávať sa s odborníkmi značky Mercedes-Benz.

Prvá epizóda „Meet the S-Class DIGITAL: My MBUX“ je k dispozícii ako video na požiadanie od 8. júla 2020 a predstavuje novú generáciu infotainmentu Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Tretia epizóda „Meet the S-Class DIGITAL: Luxury and well-being (luxus a pohoda)“ sa bude vysielať 12. augusta 2020 a zamerania sa na nový a luxusný komfort interiéru.

Značky: