Záplatu by ste nemali ignorovať.

Pokiaľ už používate Windows 10 v2004, mali by ste mať dostupnú aktualizáciu označenú ako KB4557957. Pokiaľ máte staršie verzie, dostanete inú aktualizáciu. Utorok, 9. júna, bol totiž „aktualizačný utorok“. Hoci mnohí majú inštalovanie aktualizácií fixované ako riziko, ktoré treba odložiť, túto odporúčame.

windows update

Spravidla je dôležitá, keďže opravuje problémy a nezrovnalosti, ktoré sa do oficiálneho vydania Windows 10 v2004 nestihli zapracovať alebo sa na ne neprišlo. Neplatí to len pre Windows ale aj pre aplikácie všeobecne.

Zároveň Microsoft na svojej stránke dodáva, že vzhľadom na zdravotnú situáciu vo svete pozastavuje aktualizácie označované ako C a D, teda najmenej prioritné. Pokračuje tak na základe svojho vyhlásenia, z konca marca. Informovali sme o tom v samostatnom článku.

Kumulatívna záplata so sebou prináša zvýšenie bezpečnosti prehliadačov Internet Explorer a Edge. Tiež rieši bezpečnosť pri používaní programov balíka Microsoft Office. Po hardvérovej stránke výrobca zvyšuje zabezpečenie pri použití externých zariadení ako napríklad herných ovládačov, tlačiarní alebo webových kamier, myší, klávesníc alebo dotykových pier.

Pre zariadenia s odpojiteľnou klávesnicou prináša optimalizovanie zážitku z dotykového ovládania po odpojení klávesnice. Ťažko si pod týmto komentárom predstaviť niečo konkrétne. Pravdepodobne ide o celkovú spoľahlivosť pri odpojení tohto komponentu od hlavnej časti notebooku (displejovej časti).

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Windows 10, verzia 2004: Microsoft začal distribuovať májovú aktualizáciu 2020, takto si ju môžete stiahnuť

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.