Nie je však dôvod sa s jej inštaláciou ponáhľať.

Microsoft každý rok vydáva dve väčšie aktualizácie operačného systému Windows 10. Tieto aktualizácie sa odlišujú od tradičných záplat, pretože niekedy prinášajú väčšie či menšie nové funkcie a výraznejšie vylepšenia. Tohtoročná prvá väčšia aktualizácia má označenie májová aktualizácia 2020 a ide o verziu 2004.

Microsoft oznámil, že začal novú verziu oficiálne distribuovať pre širokú verejnosť. Stiahnuť si ju môžete tradične prostredníctvom funkcie Windows Update, cez Všetky nastavenia – Aktualizácia a zabezpečenie – Windows Update – Vyhľadať aktualizácie. Pokiaľ vám Windows Update aktualizáciu neponúka, znamená to, že Microsoft ju zatiaľ pre váš počítač nesprístupnil. Dôvodom môžu byť všemožné hardvérové komplikácie, ktoré musí Microsoft ešte zoptimalizovať.

Faktom je, že funkcia Windows Update zatiaľ novú aktualizáciu neponúka ani nám v redakcii a to sa doteraz nestalo. Ako sme už informovali v samostatnom článku, nová aktualizácia obsahuje viacero chýb, ktoré bude musieť Microsoft opraviť a až následne sprístupní aktualizáciu širšiemu publiku.

Ak by ste boli nedočkaví, májovú aktualizáciu si môžete stiahnuť pomocou nástroja Media Creation Tool, ktorý je dostupný na stiahnutie na oficiálnej stránke Microsoftu. Neodporúčame to, radšej si počkajte, až sa vám aktualizácia na májovú verziu stiahne automaticky.

Noviniek je v májovej aktualizácii pomerne poskromne. Nečakajte žiadne výrazné zmeny či vylepšenia. Pribudli drobné úpravy niektorých funkcií a ďalšie drobnosti, ktoré majú pomaličky vylepšovať celkový zážitok z používania systému Windows 10. Zoznam najzaujímavejších zmien a vylepšení prinesieme v samostatnom článku.

Windows 10 májová aktualizácia 2020

Windows 10, májová aktualizácia 2020: Nie je dôvod ponáhľať sa s aktualizáciou, radšej si počkajte, až proces prebehne automaticky cez Windows Update

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Windows 10 obsahuje chyby. Rozmyslite si najnovšiu aktualizáciu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit