Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon rozšíril portfólio videokamier s rozlíšením Full HD o nový model – LEGRIA HF G26.

Najnovšia kompaktná kamera má za cieľ uspokojiť požiadavky pokročilých užívateľov. LEGRIA HF G26 sa môže pochváliť nielen širokouhlým objektívom s ohniskovou vzdialenosťou 28,8 mm a s 20x optickým zoomom, ale aj vysokou kvalitou výstupov vyhotovených pri zlých svetelných podmienkach. Zaujme aj kruhovou clonou s ôsmimi lamelami – a teda aj možnosťou atraktívneho bokehu. To všetko v kombinácii s rozlíšením Full HD pri snímkovacej frekvencii 50p.

Hlavné vlastnosti videokamery LEGRIA HF G26:

  • Širokouhlý objektív s ohniskovou vzdialenosťou 28,8 mm a s 20-násobným optickým zoomom
  • Záznam v rozlíšení Full HD 1080P
  • Obrazový procesor DIGIC DV4
  • Kruhová clona s ôsmimi lamelami
  • Široký dynamický rozsah a priorita vysokých jasov

Tvorcovia videí sa môžu na novú kameru Canon spoľahnúť aj v tých najnáročnejších podmienkach, a to aj vďaka inteligentnej stabilizácii obrazu v piatich osiach, posilnenej stabilizácii Powered IS a veľmi rýchlemu automatickému zaostrovaniu.

S dvadsaťnásobným optickým zoomom si LEGRIA HF G26 poradí s rôznymi tvorivými výzvami – od tvorby videí s efektmi založenými na širokouhlom ohnisku, až po robenie detailných záberov vzdialených objektov. Samozrejme všetko v kvalite s rozlíšením Full HD, za ktorým vedľa kvalitnej optiky stojí aj snímač HD CMOS Pre typu 1/2,84 s rozlíšením 2,91 megapixelov a obrazový procesor DIGIC DV4. Používatelia určite ocenia aj široký dynamický rozsah 600 percent, možnosť uprednostňovania vysokého jasu, rovnomerné rozloženie tónov, vstavaný neutrálny šedý filter a v neposlednom rade možnosť natáčania pri osvetlení iba desatiny luxu.

Jednoduchá použiteľnosť v kompaktnom tele

Canon LEGRIA HF G26 ponúka tri základné režimy ovládania (manuálny, automatický a filmový). Drvivú väčšinu funkcií videokamery možno ale samozrejme nastaviť podľa individuálnych preferencií používateľa. K dispozícii je citlivý dotykový displej s uhlopriečkou 7,6 cm (3 palce), ktorý umožňuje pohodlnú a veľmi presnú kompozíciu záberu aj úpravu sledovania, zaostrenia či expozičných parametrov. Najmä v náročných podmienkach je užitočný elektronický hľadáčik ponúkajúci rozlíšenie 1,56 miliónov bodov, ktorý možno vyklopiť o 45 stupňov.

S novou videokamerou je vďaka jej kompaktnému telu a rýchlo reagujúcim ovládacím prvkom pohodlné aj natáčanie na cestách. Nechýbajú ani také vymoženosti, ako sú prispôsobiteľné tlačidlá, kolískový ovládač zoomu alebo krúžok objektívu pre ovládanie citlivosti.

Novinka od Canon je flexibilná aj z pohľadu technických možností záznamu. LEGRIA HF G26 podporuje súčasné nahrávanie vo formáte AVCHD (5 až 28 Mb / s) i MP4 (3 až 35 Mb / s) a zhotovovanie spomalených aj zrýchlených záznamov (až 1200-násobnou rýchlosťou). Vďaka dvom slotom pre pamäťové karty SD môžu autori využívať aj nepretržité natáčanie, ktoré im dáva istotu, že nezmeškáte žiaden dôležitý okamih.

Canon LEGRIA HF G26 sa môže pochváliť aj HDMI konektorom, možnosťou pripojenia slúchadiel aj externého mikrofónu alebo pokročilej minisánky. Kvalitná podpora zvukových vstupov i výstupov je pritom v dnešnej dobe veľmi dôležitá, najmä v prípade autorov, ktorí sa venujú video blogom a natáčaniu rozhovorov.

Značky: