Jej dostupnosť na našom trhu je zatiaľ otázna.

Doplnené 1. februára 2024: Spoločnosť HMD Global v tichosti aktualizovala svoju Facebook stránku, na ktorej doteraz prezentovala novinky zo sveta Nokia smartfónov a slúchadiel. Nový názov Facebook stránky znie HMD (Human Mobile Devices) a HMD v príspevku tvrdí, že čoskoro predstaví niečo nové.

HMD tiež spustilo nový web hmd.com. Na webovej stránke aj na Facebooku poukazuje na to, že je výrobcom Nokia smartfónov.

Pôvodný článok 30. januára 2024: Spoločnosť HMD Global pred pár mesiacmi odhalila svoje plány na oddelenie značky HMD od značky Nokia. Toto rozhodnutie pravdepodobne súvisí s blížiacim sa koncom platnosti licencie na výrobu telefónov značky Nokia, ktorú spoločnosť HMD Global vlastní. Hoci viaceré zdroje tvrdia, že telefóny HMD aj Nokia budú existovať spoločne, tak spoločnosť HMD Global už onedlho predstaví minimálne šesť vlastných smartfónov

Hoci o telefónoch HMD doteraz neboli dostupné takmer žiadne informácie, dozvedeli sme sa aspoň ich kódové označenia. Tie sú: Pulse, Legend, Pulse+, Legend Plus, Pulse Pro a Legend Pro. K nim sa však teraz pridáva nová správa z portálu MySmartPrice prinášajúca prvé informácie o HMD telefóne so 108 Mpx fotoaparátom.

HMD čoskoro predstaví vlastný smartfón Zdroj: MySmartPrice
HMD čoskoro predstaví vlastný smartfón

Portál tvrdí, že spoločnosť HMD svoj prvý telefón uvedie už v apríli 2024 s dôrazom na nízku cenu. K tejto správe sa tentokrát pridáva aj obrázok, ktorý súvisí práve s prvým telefónom značky HMD. Obrázok okrem existencie smartfónu HMD prezrádza, že bude vybavený duálnou zostavou fotoaparátov, ktorej bude dominovať 108 Mpx senzor hlavného fotoaparátu s OIS. K tomuto úniku je však potrebné dodať, že ide už o druhý únik v priebehu týždňa, čo skutočne naznačuje jeho blížiace sa uvedenie.

Uniknutý obrázok dokonca až nápadne pripomína propagačné rendery, ktoré bývajú súčasťou kampane pred uvedením nových smartfónov. Na druhej strane obrázok potvrdzuje aj úniky z minulého týždňa, čo zvyšuje jeho dôveryhodnosť. Okrem toho sa objavili správy, že HMD Global sa bude sústrediť na segment lacných telefónov a modelov strednej triedy. Zaujímavou správou je aj údajný “čistý Android”, ktorý bude súčasťou telefónov HMD. To spoločnosti umožní týmto telefónom poskytovať dlhšiu softvérovú podporu ako konkurencia.

Aktuálne sa však zdá, že telefóny značky HMD majú namierené prioritne na indický trh, kde sa budú tieto telefóny aj vyrábať. Očakáva sa, že ďalšie telefóny značky HMD budú na trh uvedené v prvej polovici tohto roka.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.