Ide o najväčšiu zmenu za veľmi dlhé obdobie.

Nova Launcher sa stal počas rokov jedným z najpopulárnejších a najrozšírenejších alternatívnych Android spúšťačov. Počas rokov sa do neho dostalo nespočetné množstvo funkcií, čo z neho spravilo doslova bludisko, pokiaľ ste chceli nastaviť čo i len jednu z množstva funkcií.

Preto nastal čas na výrazné zmeny a potrebné úpravy. Aj napriek tomu, že ide o veľké prepracovanie prostredia a funkcií, aktualizácia nie je ešte pripravená na oficiálne vydanie a distribúcia tejto verzie začína beta testom cez kanál Nova Launcher na Discord. Po nainštalovaní a vyskúšaní však môžeme potvrdiť, že už teraz ide o celkom stabilnú verziu.

Väčšina funkcií Nova zostáva rovnaká alebo sa vylepšuje prechodom zo základne Launcher2 na Launcher3, ale existuje niekoľko funkcií, ktoré sa do novej verzie nedostanú. Očakávame, že stabilná verzia môže byť vydaná o viac ako mesiac.

Pokiaľ sa chcete na novú verziu Nova Launcheru (Nova7) pozrieť z blízka, môžete si ju stiahnuť z APK Mirror z tohto odkazu. Viac o alternatívnych spúšťačoch sa dočítate v článku nižšie.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.