Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový model BMW X2 M Mesh Edition dodáva modelovému radu BMW X2 viac výrazného a vizuálne príťažlivého korenia.

Od prvého predstavenia na jar 2018 začal model X2 vyžarovať extrovertnú auru so športovým vzhľadom a s modernými lifestylovými prvkami, pričom nielen v rodine modelov BMW X zaujal výnimočné postavenie. Teraz sa Sports Activity Coupé (SAC) predstavuje s M vypletanou mriežkou chladiča a s exkluzívnymi novými farebnými kombináciami ako aj s upravenou prednou časťou, čím opäť osvieži prémiový kompaktný segment. BMW X2 tak očarujúco potvrdzuje svoju úlohu odhodlaného a sebavedomého mestského rebela. Atletický model BMW X2 M Mesh Edition využije výnimočnú kombináciu individuality, radosti z jazdy, lifestylových prvkov a praktických vlastností, aby oslovil ešte viac aktívnych a spoločenských zákazníkov, ktorí sú mladí vekom aj duchom.

So samostatným dizajnom a s exkluzívnymi detailmi ako dodatočné logo na C-stĺpiku, ktoré odkazuje na klasické automobily kupé značky BMW ako 2000 CS a 3.0 CSL, si BMW X2 vytvorilo svoj vlastný celosvetový fanklub. Približne 40 percent všetkých vozidiel BMW X2 sa doteraz predalo v Európe. Čínsky trh sa na predajoch podieľal zhruba 30 percentami a asi 10 percent zákazníkov, ktorí sa rozhodli pre dynamické SAC, pochádza z USA. BMW X2 tvorí vstupnú bránu do rodiny vozidiel BMW X segmentu Sports Activity Coupé a má svoje vlastné miesto v ponuke po boku väčších súrodencov ako BMW X4 a BMW X6.

Sila výberu: záujemcovia si môžu vybrať spomedzi šiestich motorov

Model BMW X2 M Mesh Edition vychádza z verzie M Sport X. Vzhľadom na prístup spoločnosti BMW Group s názvom Power of Choice (Sila výberu) si záujemcovia môžu vybrať spomedzi troch rôznych naftových motorov, dvoch benzínových motorov a ponuku dopĺňa plug-in hybridná verzia BMW X2 xDrive25e (kombinovaná spotreba paliva: 1,9 l/100 km; kombinovaná spotreba elektrickej energie: 13,7 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 43 g/km). V závislosti od motorizácie si záujemcovia môžu zvoliť pohon predných kolies sDrive alebo inteligentný pohon všetkých kolies BMW xDrive, manuálnu prevodovku alebo automatickú prevodovku Steptronic.

  • Ešte atraktívnejšie a ešte výraznejšie vozidlo z rodiny Sports Activity Coupé (SAC) vytvára novú neprehliadnuteľnú značku v podobe modelu BMW X2 M Mesh Edition. Verzia M Mesh Edition vychádza z modelu M Sport X a využíva dizajnové prvky a exkluzívne doplnky, aby oslovila ešte viac aktívnych a spoločenských zákazníkov, ktorí sú mladí vekom aj duchom. Príchod na trh v novembri 2020. Cenový odstup v Nemecku od verzie M Sport X: približne 1 500 eur.
  • Výnimočný vzhľad vďaka vypletaným obličkám mriežky chladiča s čiernym vysoko lesklým povrchom High Gloss Black s výrazným vypletaním inšpirovaným pretekárskymi vozidlami a novej špeciálnej matnej čierno-hnedej farbe Frozen Black-Brown. Mokka odtieň na nachádza na lištách v nárazníku, na viditeľných miestach na prahoch, na dverách a na obkladoch blatníkov.
  • Pútavé nálepky na kapote, na bokoch predného nárazníka a na dverách tvoria súčasť štandardnej výbavy. Vo výraznej oranžovej farbe Orange dokonale dopĺňajú novú sivú metalízu Brooklyn Grey vyhradenú pre verziu M Mesh Edition a rovnako tak aj čierny metalický odtieň exteriéru Sapphire Black. V prípade, ak sa záujemca rozhodne pre odtiene biela Alpine White, metalízy modrá Phytonic Blue alebo oranžová Sunset Orange, nálepky budú čiernej farby. Na požiadanie môžu byť aj odstránené.
  • Nové 19- a 20-palcové M aerodynamické disky kolies z ľahkých zliatin s vloženými lištami rovnakej farby ako nálepky.
  • Verzia M Mesh Edition dostáva nový dizajn prednej časti rovnako ako ostatné modely BMW X2 vrátane čistého povrchu a LED svetlometov so zabudovaným režimom svetiel do zlého počasia. Na požiadanie sa dodávajú adaptívne LED svetlomety so štyrmi segmentmi a s funkciou matrix pre diaľkové svetlomety či svetlomety BMW Individual Lights Shadow Line. Novým prvkom je premietanie loga X2 z vonkajšieho spätného zrkadla na strane vodiča ako súčasť štandardne dodávaného balíka osvetlenia.
  • Sivé doplnky BMW Individual High Gloss Shadow Line s rozšíreným počtom prvkov vrátane orámovania M vypletaných obličiek masky chladiča a kruhu okolo znaku na dverách batožinového priestoru v čiernej farbe High Gloss Brack a koncovky výfukového potrubia čiernej farby Black Chrome.
  • Štandardné dvojfarebné vyhotovenie interiéru, M športové sedadlá so zabudovanou opierkou hlavy a kožené čalúnenie Dakota príťažlivej farby Mokka alebo alkantara antracitovej farby. Kontrastné prešívanie oranžovou farbou Orange na sedadlách, palubnej doske a na stredovej konzole. Koberčeky olemované oranžovou páskou farby Orange a prahy dverí s nápisom Edition.
  • Súčasťou štandardnej výbavy sú aj hliníkové antracitové lišty interiéru so vzorom Aluminium Hexagon Anthracite, športový antracitový poťah stropu BMW Individual, M pedále z ušľachtilej ocele, M opierka na nohu vodiča, M kožený volant a kľúčenka s neprehliadnuteľným písmenom M. Vozidlá s manuálnou prevodovkou majú na hlavici radiacej páky znak M.
  • V ponuke s troma naftovými motormi s výkonom od 110 kW (150 k) po 170 kW (231 k), dvoma benzínovými motormi s výkonom 100 kW (136 k) a 131 kW (178 k) a s plug-in hybridným pohonom v modeli BMW X2 xDrive25e (kombinovaná spotreba paliva: 1,9 l/100 km; kombinovaná spotreba elektrickej energie: 13,7 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 43 g/km). V závislosti od motorizácie si záujemcovia môžu zvoliť pohon predných kolies sDrive alebo inteligentný pohon všetkých kolies BMW xDrive, manuálnu prevodovku alebo automatickú prevodovku Steptronic.
  • Stredová obrazovka ID6 a tri možnosti ovládania jednotlivých funkcií vozidla a navigácie: pomocou ovládača iDrive Controller, cez stredovú dotykovú obrazovku Control Display alebo, ak je súčasťou výbavy aj navigácia BMW Navigation, aj hlasom prostredníctvom pokynov vyslovených bežnou rečou. Hands free rozhranie Bluetooth a rádio s príjmom digitálneho vysielania DAB tvoria súčasť štandardnej výbavy.
  • Na požiadanie sa dodáva navigácia BMW Navigation s 8,8-palcovou stredovou obrazovkou Control Display alebo BMW Navigation Plus s 10,25-palcovou obrazovkou Control Display a s plnofarebným BMW Head-Up displejom.

Značky: