V jesennom vydaní časopisu TOUCHIT prinášame množstvo zaujímavého obsahu. Zavedieme vás na Island, kde sme testovali Samsung Galaxy Note8 a ukážeme vám, ako fotí a natáča videá.

Vedeli ste, že vašu domácnosť si môžete premeniť na inteligentnú? V našom článku sa prezradíme, aké sú dostupné riešenia na slovenskom trhu a tiež ich porovnať z hľadiska cieľového využitia. Nájdete tu pritom riešenia od niekoľko desiatok eur až po tisícky a povieme si, ako je to aj s ich bezpečnosťou.

Pripravili sme aj ultimátneho sprievodcu výberom monitora. Pozrieme sa aj na to, čo prináša iPhone 8 a v článku ho porovnávame s najbližšou Android konkurenciou.

Máte sa na čo tešiť aj čo sa týka testova a recenzií. Otestovali sme najnovší robotický vysávač Electrolux PUREi9. Z testu sme urobili aj redakčné video, aby ste si mohli na vlastné oči pozrieť, ako vysáva. Keďže sa urodilo veľa noviniek aj na trhu smartfónov, otestovali sme ich a pokryli sme najlacnejšie modely na trhu, strednú triedu, ale aj modely vo vyššej triede. Otestovali sme aj najnovšie Nokie a smartfóny Sony Xperia. Z testov vás ešte môžu zaujímať aj testy 360-stupňových kamier, reproduktorov, herných notebookov či monitorov.

V tomto vydaní TOUCHIT poradíme aj ako si zautomatizujete zariadenie so systémom Android, či aké aplikácie si stiahnuť pre rozšírenú realitu. Dočítate sa aj o najnovšom operačnom systéme Android 8.0 Oreo.

Tentokrát si okrem mesačnej licencie ESET SMART SECURITY môžete stiahnuť aj úplnú verziu programu, Black Bird Cleaner, ktorý vám pomôže prečistiť pevný disk vášho počítača.

A nezabudli sme ani na súťaže. Vyhrať môžete slúchadlá Sony, ESET SECURITY PACK či ochranu displeja WOW FIXIT.  Zapojte sa do našich súťaží tu>>

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dozviete v najnovšom čísle TOUCHIT. TOUCHIT je moderný časopis, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné>>

 

Ultimátny sprievodca výberom monitora

Chystáte sa na kúpu monitora a ste stratení vo význame jednotlivých parametrov? Bojíte sa, že nákup oľutujete kvôli nesprávnemu výberu? Je načase rozšíriť si znalosti s pomocou nášho sprievodcu. Či už kupujete monitor k svojmu desktopu, k svojmu notebooku alebo dokonca k svojmu smartfónu, celkom určite máte záujem na tom, aby vám jeho vlastnosti vyhovovali a nezostali ste po jeho prvom spustení niečím veľmi negatívne zaskočení. Pre laika nie je výber jednoduchý a pri záplave vlastností často dôjde k tomu, že sa nad všetkým mávne rukou a vyberie sa ten za stanovenú cenu. Ak ale patríte k ľudom, ktorých vlastnosti zariadení zaujímajú a chcú si vybrať, zíde sa vám náš sprievodca.

Inteligentná domácnosť pre každého

Inteligentná domácnosť nie je nová technológia. Tieto riešenia existovali na trhu už dávnejšie, avšak až v roku 2017 o nich začali spoločnosti vo veľkom hovoriť. Inteligentnú domácnosť dnes ponúka telekomunikačný operátor, ale aj poskytovateľ elektriny, a to znamená jediné – tieto technológie sa snažia osloviť masové publikum. Neznamená to automaticky, že každý z vás si bude cez smartfón kontrolovať dom alebo na diaľku vypínať žehličku, ako to Telekom prezentuje vo svojej reklame. Avšak nemožno poprieť fakt, že o inteligentnej domácnosti sa hovorí stále viac. Firmy sa snažia edukovať používateľov o tom, aký prínos tieto technológie prinášajú a aj u nás v redakcii a v našich domácnostiach sa začína hromadiť čoraz viac riešení tohto typu. Fakt je, že za posledných 10 mesiacov sme videli a vyskúšali viac inteligentných domácností ako za všetky posledné roky dokopy a nie je to tým, že by takéto riešenia neexistovali.

Čo prináša iPhone 8?

Apple tento rok porušil svoju tradíciu. V predchádzajúcich rokoch vždy predstavil jeden nový model iPhonu, ktorý v posledných rokoch dostal aj väčšiu verziu s prívlastkom Plus. Tento rok je to však inak a povinnú jazdu v podobe iPhonu 8 a 8 Plus dopĺňa dlho očakávaný iPhone X s viacerými výraznými novinkami. Na nový bezrámikový dizajn a odomykanie telefónu iba pomocou tváre si budeme musieť počkať minimálne do novembra. Dovtedy si musíme vystačiť s, povedzme z určitého hľadiska nudným, iPhonom 8.

Smartfónové novinky na našom trhu

Trh smartfónov nikdy nespí a do tohto vydania sa nám urodilo viacero noviniek. Vyskúšali sme 8 smartfónov a pokryli sme najlacnejšie modely na trhu, strednú triedu, ale aj modely vo vyššej triede. Stále je vidno posun, že aj za menej peňazí už dostanete normálny smartfón. Podľa našich skúseností sa treba dostať nad 100 eur. V teste máme model o 15 eur lacnejší a je to naozaj základný model.

Test najnovších herných notebookov

Otestovali sme dvojicu nových herných notebookov, ktoré svojou cenou spadajú do vyššej strednej triedy. Lenovo Legion Y920 je notebook, ktorý prináša viac výkonu v známom tele, avšak Acer Predator Triton 700 púta pozornosť hneď na prvý pohľad.

Android 8.0 Oreo do detailov

Google vydal koncom augusta finálnu verziu operačného systému Android 8.0 a opätovne tým odštartoval známy kolobeh prípravy aktualizácií. Prví používatelia iných telefónov, ako je Google Pixel alebo Nexus, ju dostanú koncom tohto roka. Tí netrpezliví si môžu kúpiť nový telefón, ktorý obsahuje Android 8.0 už v základnom balení. Prvými z nich sú Sony Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact, na ktorých sme najnovší Android otestovali.

TOUCHIT je moderný časopis, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné>>