Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pracovné aj školské prostredie prechádza dramatickými zmenami a milióny ľudí po celom svete sa prispôsobujú tejto novej situácii.

Vo svetle týchto zmien zverejnil Microsoft svoj úplne prvý report Work Trend Index. Na analýzu trendov produktivity využíva tento report nástroj Microsoft Graph a sleduje, ako scenáre práce na diaľku menia spôsoby nášho spájania sa s ostatnými. Microsoft sa rozhodol zdieľať túto analýzu pri súčasnom zachovaní ochrany osobných a firemných dát s tým, že chce svojim zákazníkom poskytnúť možnosť pozrieť sa detailnejšie na aktuálnu situáciu a plánovať do budúcnosti. Nižšie nájdete zoznam tých najzásadnejších zistení, ktoré by mohli byť zaujímavé aj pre vašich čitateľov:

 Všetci hľadáme nové cesty, ako sa spájať, komunikovať a byť produktívny v čase, keď musíme pracovať a učiť sa na diaľku.

  • Microsoft zaznamenal nový denný rekord 2,7 miliardy minút schôdzok počas jedného dňa, čo predstavuje nárast o 200% z 900 miliónov v polovici marca. Tieto hodnoty potvrdzujú aj nárast dopytu po technológii, ktorá pomáha zostať v spojení a byť produktívny.
  • 183 000 tenantov v 175 krajinách využíva Teams pre školy umožňujúce učiteľom komunikovať so svojimi študentmi prostredníctvom virtuálnej triedy. Teraz navyše pridávame dve nové funkcie – ukončenie stretnutia organizátorom a možnosť stiahnuť si zoznam účastníkov schôdzky, ktoré ďalej rozširujú možnosti využitia riešenia.

Ľudia vyžadujú sociálny kontakt. Video bolo predtým skôr doplnkovou funkciou, dnes je nevyhnutnosťou.

  • Užívatelia Teams si pri schôdzkach zapínajú video dvakrát častejšie, ako pred vypuknutím COVID-19. To ukazuje, ako je pre nás dôležitý očný kontakt a fyzické spojenie, v čase, keď pracujeme a učíme sa na diaľku.
  • Počet video hovorov vzrástol v marci o 1 000%. Zaujímavý je tiež geografický pohľad na regióny, kde sa video používalo najviac: napríklad v Nórsku a v Holandsku si ľudia zapínajú video najčastejšie (okolo 60% schôdzok obsahuje video).

Najviac postihnuté krajiny a odvetvia prechádzajú na mobilné pripojenie. Ľudia teraz pracujú viac hodín flexibilne, aby dokázali lepšie zosúladiť prácu a osobný život.

  • Počet týždenných používateľov mobilnej verzie Teams vzrástol v období od začiatku februára do konca marca viac ako 3-krát.
  • Najvýznamnejšie nárasty vo využívaní Teams na mobilných zariadeniach sme zaznamenali v najviac postihnutých krajinách, ako sú Taliansko a Španielsko, a v najviac zasiahnutých odvetviach, ako sú školstvo alebo verejná správa.
  • V období od 1. do 31. marca vzrástol priemerný čas medzi prvým použitím Teams a posledným použitím Teams v priebehu dňa o viac ako hodinu.

Táto situácia navždy zmení spôsob našej práce a spojenia s ostatnými.

  • Napriek tomu, že sa už niektorí zamestnanci v Číne vracajú do práce, v porovnaní s koncom januára je tu naďalej každý deň viac ako dvojnásobný počet nových užívateľov Teams.
  • Denný počet aktívnych používateľov Teams v Číne sústavne každý týždeň rastie.

Viac informácií, vrátane ďalších metrík a príbehov, ako zákazníci využívajú Teams na zabezpečenie svojej činnosti počas tejto mimoriadnej situácie, nájdete na tejto stránke s reportom Microsoft 365.

Je isté, že COVID-19 významným spôsobom mení naše pracovné návyky a technológia pomáha ľuďom prispôsobiť sa práci zmysluplným spôsobom.

Značky: