VMOTO SOCO je značka, ktorá sa špecializuje na elektrické motorky a ich dovozcom na Slovensko je košická spoločnosť Antik. Novinky sme si pozreli aj naživo a vyzerajú naozaj veľmi pekne.

TS Street Hunter

Toto je novinka roka 2022. Dokáže vyvinúť rýchlosť až 75 km/h a teraz môžete mať v priestore pred vodičom naraz dve batérie, každá má pritom kapacitu 32 Ah. S takouto kombináciou potom dosiahnete dojazd až 110 km. Motor dosahuje maximálny výkon 3,5 kW a jej nosnosť je až 176 kg. Táto elektrická motorka si získa vaše srdce svojim retro dizajnom a vyzerá naozaj elegantne, športovo. Páčili sa nám predné krídielká. Ak potlačíte ľavú brzdu, brzdíte naraz predným aj zadným kolesom.

TS Street Hunter
TS Street Hunter

Pritom si užijete tichú jazdu aj nočným mestom, motorka vás ohúri svojím výkonom. TS Street Hunter vám bude robiť radosť dlhodobo, životnosť batérie je totiž až 1000 nabíjacích cyklov a to je v prepočte až 8 rokov prevádzky. Hmotnosť s jednou batériou je 103 kg, pokojne si s ňou teda poradia aj mladší jazdci. Doba nabíjania jednej hodiny je 3,5 hodiny.

TS Street Hunter
TS Street Hunter

Z hľadiska farieb je na výber zo 4 možností: šedá, čierna, modrá a biela. Motorka je vybavená LCD svetlami, moderný je aj obdĺžnikový LCD panel. Brzdy sú kotúčové hydraulické. Požadované vodičské oprávnenie je A1 alebo B (minimálne 2 roky). Prikúpiť sa dá napr. zadný nosič.

Cena: 4199 eur

TC Wanderer

TC Wanderer má podobné parametre – maximálna rýchlosť do 75 km/h a dojazd až 110 km s dvoma batériami (na najekonomickejší režim jazdy). Na batériách je integrovaný aj prvok na overenie zostávajúcej kapacity. Ukazovateľ rýchlosti je v tomto prípade okrúhly ako na retromotorkách.

TC Wanderer
TC Wanderer

Rovnako je tu maximálny výkon motora 3,5 kW (nominálny 2,5 kW), podobne je to aj so životnosťou batérie. Motor je v zadnom náboji a celá zadná časť je dizajnovo vylepšená. Wanderer je pritom viac prispôsobený na jazdu v teréne a to sa týka aj dizajnu pneumatík. Na rukoväti sa nachádza aj USB nabíjačka, koncovka rukoväti je kovová. Pred jazdcom je ešte priestor na odkladanie napr. nákupu. Farebná verzia je zelená, žltá, modrá a šedá.

TC Wanderer
TC Wanderer

Cena: 4299 eur

TC max, model 2022

Výkonná vlajková loď TC max je skutočná lahôdka pre tých, ktorí si potrpia nie len na nadčasovom dizajne, ale aj na výkone a dlhom dojazde. TC max 2022 je dizajnovo vylepšená motorka a osloví hneď na prvý pohľad pôvabným LED dynamickým svetlometom, až 45 Ah batériou, silným krútiacim momentom 170 Nm na zadnom kolese a novou generáciou motora s vyladeným presunom váhy medzi predným a zadným kolesom.

TC Max, model_2022
TC Max, model 2022

Menovitý výkon motora je 3,9 kW, maximálny 5,1 kW. Jazdec má k dispozícii LCD elektronický ukazovateľ. Životnosť batérie je opäť až 1000 cyklov. Farebná verzia je čierna, čierno-červená, oranžovo-čierna a žlto-čierna. Počítajte s dobou nabíjania batérie do 7 hodín. Maximálna rýchlosť je od 95 do 110 km/h. Dokúpiť sa dá napr. kryt na predné či zadné svetlo alebo predná štít proti vetru.

TC Max, model 2022
TC Max, model 2022

Ceny: variant s hliníkovými kolesami 5129 eur, variant Spoke s ihlicovými kolesami: 5229 eur

Zdroje: vlastné, SuperSOCO

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.