Navyše musíte používať Windows 10 a prehliadač Microsoft Edge. 

Nové diely seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov sa na populárnu streamovaciu službu dostanú už 25. novembra. A ak splníte všetky požiadavky, budete si ich môcť vychutnať aj v 4K rozlíšení.

Prvou podmienkou je, že si budete platiť drahšiu „verziu“ Netflixu. Štandardná podporuje len Full HD rozlíšenie. Potom budete potrebovať nový počítač s Kaby Lake procesorom, ktorý beží na Windows 10. A poslednou podmienkou je, že si to všetko pozriete cez Microsoft Edge prehliadač.

Je nezvyčajné, že Netflix dáva na svoj obsah toľko obmedzení. Pravdepodobne to však bude mať niečo do činenia s DRM spojenou s hardvérom. Ak je DRM naviazaná na Kaby Lake, je pochopiteľné, že budete potrebovať aj Windows 10 – keďže staršie Windowsy nepodporujú nové procesory a žiadny počítač od Apple procesor Kaby Lake nemá.

Tak či tak, rozhodnutie blokovať 4K obsah len pre najnovšiu architektúru procesorov od Intelu, a len na jeden z najmenej populárnych prehliadačov, smrdí zákulisnými dohodami s Microsoftom a Intelom. Podľa pravidiel bežného trhového správania sa firmy by poskytovateľ prémiového plateného obsahu vo vlastnom záujme chcel podchytiť čo najviac zákazníkov a zvolil by ako minimum prinajhoršom procesory Skylake, ktoré sú rozšírenejšie a bežia na nich aj nové MacBooky,  a podporoval by internetový prehliadač s najvyšším podielom na trhu.

Žeby sme sa posunuli z éry Wintel na WintelFlix?

Zdroj: Tom’s Hardware