Ďalšia verzia aplikácie Google Maps pre Android sa objaví čoskoro a automaticky nastaví režim navigácie na miesta, ktoré často navštevujete. Pritom bude aj zohľadňovať aktuálnu dopravu a odhadne vám aj dobu vášho príchodu do cieľa.

Objaví sa tak nový „Driving Mode“, ktorý bude užitočný aj vtedy, ak trasu na známe ciele veľmi dobre poznáte. Google Mapy vám však poradia, kade ísť, aby ste sa vyhli zápcham a použitie tohto režimu bude podliehať aktivácii.

Výber cieľov bude vychádzať z histórie navštívených miest so zariadeniami, na ktorých máte registrované vaše Google konto. Táto funkcia sa podobá na to, čo už dnes poznáme z karty Google Now. Tá už dnes oznamuje používateľom stav dopravy na známe ciele. Driving Mode sa ale nastavuje v prvom kroku manuálne a zobrazuje údaje priamo navigáciu.

Driving Mode je súčasť Google Maps verzie 9.19, ktorá stále čaká na svoje uvedenie na masové použitie. Nie je zatiaľ známe, či sa podobná funkcia uvedie aj pre operačný systém Apple iOS.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.