Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon prichádza s novinkami v triede projektorov s LCOS technológiou. Najnovšie modely sa môžu pochváliť vylepšeným kompaktným dizajnom, vysokým svetelným výkonom a rozlíšením WUXGA. Projektory Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 používajú lampu, zatiaľ čo modely Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z sa spoliehajú na laserovú technológiu. Nechýba ani kompatibilita so šesticou objektívov s motorizovaným pohybom, vrátane nového RS SL06UW, s obzvlášť vysokým rozlíšením a mimoriadne malým skreslením. Všetky uvedené projektory sa hodia pre použitie v menších priestoroch i vo veľkých sálach.

Skvelý jas a farby

Projektory s lampou budú dostupné vo variantoch so svetelným výkonom 5 800, 6 700 a 7 500 lúmenov, laserové modely s výkonom 5 800, 6 600 a 7 000 lúmenov. Za vysokým jasom stojí nový systém AISYS 4.2 s dokonalejším optickým usporiadaním a reflexnými LCOS panelmi, ktoré zaisťujú vysoký kontrast a takmer nepoznateľné medzery medzi jednotlivými pixelmi. Výsledkom spojenia týchto technológií je jemný obraz plný detailov bez nežiaduceho mriežkovania, ktoré občas trápia používateľov tradičných LCD projektorov. Perfektný je aj natívny kontrastný pomer – v prípade modelov XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 má táto dôležitá vlastnosť hodnotu 2 000:1 a u projektorov XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z 4 000:1. Dynamický kontrastný pomer je dokonca 20 000:1. Dôležité je tiež pokrytie farebného priestoru sRGB.

Súčasťou nových projektorov je procesor, ktorý má dostatok výkonu pre presné spracovanie obrazového výstupu, napríklad aj v prípade zobrazovania röntgenových snímkov (nechýba ani simulačný režim Digital Imaging and Communication in Medicine – DICOM – spĺňajúci požiadavky štandardu DICOM 14 pre zobrazovanie medicínskych dát vo výučbe).

Nové projektory ponúkajú divácky zážitok s ostrým a jasným obrazom, s vernejšími a bohatšími farbami aj sýtejšou čiernou. Projektory Canon navyše kvalitu výstupov zachovávajú aj v prípade použitia v rozľahlých priestoroch, napríklad pri premietaní v múzeách alebo na verejných podujatiach.

Predstavivosti sa medze nekladú

Robustný a odolný dizajn predurčuje nové projektory na použitie v rôznorodých situáciách. Laserové modely sú pritom najmenšie a najľahšie projektory v histórii značky Canon a v prostrediach s nedostatkom voľného miesta tak ešte viac rozširujú spektrum možných aplikácií. Inštaláciu zjednodušuje aj posun objektívu pre vyrovnanie projekcie bez nakláňania alebo zmeny umiestnenia projektora a v prípade potreby možno využiť aj štvorbodovú korekciu lichobežníkového skreslenia.

Nové modely ponúkajú funkciu prekrývania okrajov, vrátane zladenia správnej polohy až na úrovni jednotlivých pixelov, a skvele sa tak hodia aj pre premietanie obrazu vytvoreného viacerými projektormi súčasne. Napríklad na výstavách či veľtrhoch. A nechýba ani funkcia pre zobrazenie obrazu v obraze. Veľmi užitočné sú hodiny reálneho času, vďaka ktorým je možné vopred naprogramovať premietanie v konkrétnom čase na týždennej i dennej báze, čo zjednodušuje použitie v oblasti digitálnej reklamy.

Ľahko použiteľná je v prípade najnovších projektorov aj konektivita – obrazové, zvukové aj riadiace signály možno vďaka podpore štandardu HDBaseT prenášať pomocou jediného kábla kategórie Cat6.

Nové projektory môžu využívať hneď šesť ľahko vymeniteľných objektívov s motorizovaným pohonom vrátane nového RS-SL06UW. Tento objektív okrem vysokého rozlíšenia a nízkeho skreslenia taktiež prináša veľký posun -15/75%, projekčný pomer na krátku vzdialenosť 0,54:1, podporu zaostrovania okrajov pre ideálnu projekciu na klenuté povrchy a veľkú hĺbku ostrosti pre neskreslený výstup na neobvykle tvarovaných plochách. Vďaka šestici rôznych objektívov s ostrosťou v celom rozsahu zoomu si užívatelia môžu vybrať v rozsahu od ultra širokouhlého modelu až po objektív s veľmi dlhou ohniskovou vzdialenosťou.

Nízke náklady aj energetická nenáročnosť

Canon sa dlhodobo usiluje o maximálne znižovanie negatívnych vplyvov na životné prostredie. V porovnaní s konkurenčnými modelmi z triedy projektorov s extrémne vysokým jasom sa preto môžu najnovšie zariadenia značky Canon pochváliť špičkovo nízkou spotrebou iba 0,073 wattov na lúmen a 0,3 wattov v pohotovostnom režime.

Používatelia na nových projektoroch určite ocenia aj veľmi jednoduchú údržbu, a to vrátane jednoduchej výmeny náhradných dielov. Napríklad pri modeloch XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 možno lampu vymeniť bez potreby akýchkoľvek špeciálnych nástrojov. Prínosom je aj podpora Wi-Fi umožňujúca správu projektorov prostredníctvom zariadení s operačným systémom iOS – stačí si nainštalovať novú aplikáciu Canon Projector Service Tool. Táto aplikácia pomôže s riešením mnohých problémov a ešte viac tak zjednoduší používanie nových projektorov.

Vďaka využitiu technológie modrého laserového svetla a žltého fosforu nie je nutná častá výmena lampy – nové projektory zvládnu bez údržby až 20 000 hodín prevádzky.

Prednosti projektorov XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800:

  • Vysoký jas v celom rozsahu zoomu
  • Vysoká kvalita obrazu
  • Záruka 3 roky na lampu
  • Kompatibilita so šiestimi ľahko vymeniteľnými objektívmi s motorizovaným pohonom
  • Rôznorodé možnosti pripojenia
  • Jednoduchá inštalácia aj údržba

Prednosti projektorov XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z:

  • Päťročná záruka
  • Vysoká kvalita obrazu
  • Vysoká svetelnosť v celom rozsahu zoomu
  • Kompatibilita so šiestimi ľahko vymeniteľnými objektívmi s motorizovaným pohonom
  • Jednoduchá inštalácia aj údržba

Prednosti objektívu RS-SL06UW:

  • Super vysoké rozlíšenie
  • Mimoriadne malé skreslenie
  • Projekčný pomer na krátku vzdialenosť 0,54:1
  • Veľký posun objektívu -15/+75%
  • Funkcia nastavenia zaostrovania okrajov

Značky: