Dočkáme sa modelov iPad Air, iPad Pro a MacBook Air.

Pokiaľ čakáte na novú generáciu iPadov a MacBookov, noviniek by sme sa mali dočkať už čoskoro. Mark Gurman z Bloombergu tvrdí, že Apple ich predstaví na jar – pravdepodobne v marci alebo apríli. Na správu upozornil portál macrumors.

Konkrétne by sme sa mali dočkať tabletov iPad Air a iPad Pro, ktoré doplní notebook MacBook Air. Ak čakáte na základný iPad, ten by mal tiež prísť na trh tento rok, avšak až na jeseň.

Nová generácia iPadu Air by mala prísť na trh v dvoch veľkostiach – s uhlopriečkou 10,9 palca a 12,9 palca. Práve väčší model iPadu Air bude hlavnou novinkou. Ďalšími zlepšeniami bude procesor Apple M2, nový dizajn zadného fotoaparátu, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

V prípade iPadov Pro má byť hlavným lákadlom OLED displej. Tohtoročné iPady Pro budú prvými iPadmi, ktoré dostanú do výbavy túto technológiu. Bohužiaľ, vraj sa to prejaví aj na zvýšení ich ceny. Ďalšími zlepšeniami majú byť procesor Apple M3, MagSafe nabíjanie a klávesnica Magic Keyboard s novým dizajnom.

Z rodiny MacBookov sa na jar dočkáme nového modelu iba v prípade MacBooku Air. Špekuluje sa o novej generácii 13 a 15-palcového MacBooku Air s procesormi Apple M3. Okrem nových procesorov sa ďalšie výraznejšie zmeny či zlepšenia neočakávajú.

Zdroj: macrumors

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit