Technický vývoj v oblasti monitorovacích kamier zaznamenal v poslednom čase výrazný pokrok, najmä s príchodom umelej inteligencie (AI), ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou kamier.

Na zaistenie bezpečnosti a ochrany objektov, osôb a údajov potrebujú podniky to najlepšie, čo súčasná technológia ponúka. Moderné kamery so zabudovanou umelou inteligenciou ponúkajú vďaka svojim špičkovým funkciám ideálne riešenie takýchto potrieb v rôznych prostrediach a situáciách. Pre inštalatérov – profesionálov, ktorých úlohou je sprístupniť tento typ technológie podnikom – je veľmi dôležitý aspekt zjednodušenia procesu inštalácie a konfigurácie.

Spoločnosť Panasonic Business ponúka inovatívne kamery, ktoré spĺňajú presne tieto požiadavky. Pokročilý integrovaný softvérový nástroj prepojený s radom aplikácií dostupných priamo v kamerách využíva možnosti umelej inteligencie na zvýšenie výkonu a efektívnosti a zároveň mimoriadne urýchľuje konfiguráciu a uvedenie do prevádzky, a to aj v prípade zložitých systémov.

Výhody pre inštalatérov

Nový rad kamier i-PRO od spoločnosti Panasonic ponúka špičkové riešenia, ktoré sú jednoduchšie na implementáciu pre profesionálov a dostupnejšie pre širší okruh spoločností a inštitúcií.

Pri inštalácii systémov tohto typu, ktoré sa inštalujú v zložitých sieťach, je často hlavným problémom konfigurácia. Najmä v prípade riešení založených na umelej inteligencii, ktoré je ťažké nastaviť bez IT podpory. Práve na tento účel slúži softvér i-PRO Configuration Tool.

Táto patentovaná súprava nástrojov, ktorá umožňuje jednoduchú konfiguráciu kamerového systému AI pomocou počítača a bežného internetového pripojenia, zabezpečuje nielen úplné uvedenie IP kamier do prevádzky, ale aj úplnú kontrolu nad celým systémom, začínajúc od individuálneho nastavenia. Celkový prehľad a kontrola, ktoré tento softvér poskytuje, presahujú rámec činností a možností riešenia problémov jednotlivých zariadení a umožňujú inštalatérovi pracovať so systémom ako celkom.

Nástroj výrazne skracuje zoznam úloh, ktoré musí inštalačný program vykonať v zariadení po konfigurácii, počnúc automatickými aktualizáciami systému a brány firewall. Spoločnosť Panasonic však zašla ešte ďalej a investovala do výskumu a vývoja špičkovej aplikácie založenej na umelej inteligencii, ktorá bude nainštalovaná priamo v zariadeniach s dvojitým poslaním. A to zabezpečiť jednoduché nastavenie a uvedenie do prevádzky a zvýšiť výkon samotných zariadení. Pre koncového používateľa to pritom neznamená žiadne dodatočné náklady.

Integrované aplikácie umelej inteligencie pomáhajú maximalizovať výkon zariadenia tým, že koncovému používateľovi umožňujú plne využívať ich špecifické funkcie a inštalatérovi zaručujú najlepšiu konfiguráciu a nastavenie, a to celkom jednoduchým spôsobom a bez potreby špecializovaných IT zručností.

Ak si dnes inštalatér vyberie kamery Panasonic s umelou inteligenciou, bude môcť zákazníkom sľúbiť riešenie dohľadu, ktoré nielenže predstavuje špičkovú technológiu, ale má aj zanedbateľný vplyv na náklady na celú infraštruktúru.

Aplikácie AI-VMD (detekcia pohybu) a AI Privacy Guard (ochrana súkromia)

Aplikácia s umelou inteligenciou (AI-VMD) poskytuje okamžitý prístup k inteligentným bezpečnostným funkciám, ako je detekcia narušenia alebo detekcia podozrivého pohybu, ktorá tiež chráni súkromie v súlade s nariadením GDPR a nezávisle spravuje metadáta obrazu. Extrahuje ich a prenáša prostredníctvom riadiaceho softvéru. To umožňuje automatizované a priame používanie obsahu a základných údajov na štatistické, marketingové, obchodné a forenzné účely.

Úroveň sofistikovanosti a presnosti údajov, ktoré tieto aplikácie dokážu zachytiť a spracovať priamo v kamere, je veľmi vysoká. To znamená, že inštalatér môže priamo prisľúbiť 100 % spoľahlivosť analýzy obrazu, ktorá presahuje možnosti predchádzajúcich technológií.

Spracované v spolupráci so spoločnosťou Panasonic

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.