Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

S dĺžkou 4 075 mm, šírkou 1 754 mm a výškou 1 495 mm zaujíma MINI Aceman pozíciu medzi modelmi MINI Cooper a MINI Countryman. Tretí samostatný model z novej rodiny MINI s čisto elektrickým pohonom dostal štvoricu dverí a veľké veko batožinového priestoru. Do jeho interiéru sa zmestí päť pasažierov.

„Čisto elektrický model MINI Aceman otvára nové príležitosti pre zákazníkov, ktorí chcú menší crossover, než je náš úspešný MINI Countryman. Dôsledná elektrifikácia nášho produktového portfólia jasne hovorí o budúcnosti značky MINI,“ vraví Stefanie Wurst, riaditeľka automobilky MINI.

Testovanie v extrémnych podmienkach

Po tom, ako model MINI Aceman už úspešne absolvoval testy na polárnom kruhu, dokončuje crossover posledné testovanie v púšti, kde sa vystavuje silnému slnečnému svetlu a horúčave. Okrem klasických prvkov, medzi ktoré patria dynamika a komfort jazdy, sa testovací tím zameriava na náročné komponenty elektrického vozidla. Preto sa v prašnom púštnom piesku pri teplote až 50 °Celzia intenzívne testujú súčasti ako klimatizácia, nabíjanie a chladenie batérie, pohonu a ovládacích zariadení.

Plne elektrický a úsporný

Nový model MINI Aceman príde na trh iba s plne elektrickým pohonom a s batériou s kapacitou 54,2 kWh. Vďaka čisto elektrickému konceptu pohonu zaberá agilný crossover MINI na ceste málo miesta a ponúka vysoký komfort a všestrannosť. Dizajn novo vyvinutého modelu ladí so základným princípom značky: poskytnúť dostatok vnútorného priestoru s čo najmenšími vonkajšími rozmermi, agilné jazdné vlastnosti a úspornú prevádzku. Podarilo sa to dosiahnuť vďaka funkčnému dvojpriestorovému dizajnu s krátkymi prevismi. Na minimálnom pôdoryse tak vzniká maximálny priestor pre piatich cestujúcich a batožinu.

Značky: