Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšia generácia ThinkPad P1, P15 a P17, spolu s novým profesionálnym displejom a dokom pre pracovné stanice, dávajú používateľom všetko, čo potrebujú pre dnešnú flexibilnú prácu z ľubovoľného  prostredia

Nedávna štúdia Future of Work and Digital Transformation  spoločnosti Lenovo zistila, že 70 percent zamestnancov, ktorí sa v prieskume hlásili, uviedlo vyššiu spokojnosť s prácou z domu a 56 percent sa cítilo v domácom prostredí produktívnejšie. S cieľom poskytnúť inteligentnejšiu cestu vpred, pretože mnohé spoločnosti stále skúmajú hybridné pracovné prostredie, ktoré vyvažuje pokračovanie práce na diaľku s návratom do kancelárie po pandémii, Lenovo™ dnes predstavuje novú generáciu svojich mobilných pracovných staníc ThinkPad™ P1, ThinkPad P15 a ThinkPad P17. Každá z nich sa môže pochváliť najnovšími mobilnými procesormi Intel® Core™ a Xeon™ 11. generácie, najnovšou architektúrou grafických kariet NVIDIA® až po grafický procesor NVIDIA RTX A5000 GPU a pridanou podporou pre SSD disky PCIe Gen 4. Tieto nové mobilné pracovné stanice poskytujú výkon a silu, ktorú profesionálni používatelia potrebujú na maximalizáciu produktivity.

Ako je to v prípade celého portfólia pracovných staníc Lenovo, ThinkPad P1, P15 a P17 sú certifikované ISV a testované na najvyššej úrovni, aby vyhoveli štandardom MIL-spec1 – čo používateľom umožňuje pozdvihnúť ich produktivitu na vyššiu úroveň pomocou spoľahlivých zariadení, ktorým môžu dôverovať. Okrem novej trojice mobilných pracovných staníc dodáva Lenovo kompletné riešenie pre súčasné moderné pracovné prostredie a uľahčuje prácu odkiaľkoľvek. Patrí sem uvedenie nového monitora ThinkVision™ P34w-20 s displejom na profesionálnej úrovni a dokovacej stanice ThinkPad Thunderbolt™ 4, ktorá všetko pohodlne napája pre umocnenie zážitku.

ThinkPad P1 Gen 4: Nový displej, vylepšený výkon, rovnako ľahký a tenký

ThinkPad P1 bol prepracovaný s ohľadom na používateľov, ktorí hľadajú výkon, prémiový dizajn a skutočnú mobilitu. Tvorcovia obsahu, architekti, produktoví dizajnéri aj dátoví analytici a vedci môžu vďaka vysokému výkonu počítača ThinkPad P1 oživiť svoju kreatívnu víziu v mnohých sférach použitia, a to aj na cestách. Novinkou v tomto systéme štvrtej generácie je kompletný dizajn čistého prostredia s vylepšením používateľských skúseností a patentovaný tepelný dizajn na podporu zvýšenia kapacity. ThinkPad P1 si zachováva tenký a ľahký vzhľad a ponúka prémiové funkcie, ako napríklad 5G2, väčšiu batériu až 90 WHr, novo navrhnutý dizajn klávesnice s väčším touchpadom, FHD kameru s vyšším rozlíšením pre tie najlepšie videokonferencie a špičkový systém reproduktorov Dolby Atmos®. Táto generácia tiež obsahuje nový 16-palcový UHD+ displej s úzkym orámovaním, technológiou na ochranu zraku Low Blue Light a pomer strán 16:10 pre väčšiu plochu zobrazenia, a to všetko pri zachovaní svojej 15-palcovej stopy. Prvýkrát ponúkne nový ThinkPad P1 profesionálnu grafickú podporu so schopnosťou napájať GPU na úrovni NVIDIA RTX ™ A5000 alebo NVIDIA GeForce RTX 3080. To umožňuje používateľom nakonfigurovať zariadenie tak, aby čo najlepšie vyhovovalo ich potrebám vytvárania videí, animácie a vizualizácie v reálnom čase.

„Niet pochýb o tom, že globálna pandémia urýchlila posun smerom k mobilným pracovným staniciam, pretože väčšina sveta sa rýchlo presunula do vzdialeného pracovného prostredia,“ uviedol Rob Herman, viceprezident a generálny manažér Worldwide Workstation and Client AI Business v spoločnosti Lenovo. „Pretože mobilné pracovné stanice nadobudli pre našich koncových používateľov úplne nový význam, výrazne sme vylepšili ThinkPad P1 Gen 4 tak, aby do tohto tenkého a ľahkého šasi vniesli čo najväčší výkon, ako je technicky možné. Dokázali sme to tým, že sme okrem tradičného chladenia pomocou tepelných rúr zaviedli chladenie pomocou parnej komory, čo výrazne zlepšilo chladiace schopnosti. Vyvinuli sme tiež klávesnicu, ktorá umožňuje nasávanie vzduchu cez skryté vstupy, aby sa maximalizoval výkon procesora a GPU. Naši zákazníci prehovorili a my sme ich vypočuli – prestavali sme celé šasi od základov.“

ThinkPad P15 and ThinkPad P17 Gen 2: Viac sily pre rozšírené možnosti

ThinkPad P15 a P17 žiaria v najnáročnejších prípadoch použitia vyžadujúcich najvyššiu úroveň sily a výkonu. Od inžinierov a dizajnérov, ktorí vytvárajú sofistikovaný obsah, až po vývojárov pracujúcich na simuláciách virtuálnej a zmiešanej reality náročných na výpočty, tieto dve nové mobilné pracovné stanice ponúkajú konfigurovateľnosť a všestrannosť, ktorú profesionálni používatelia potrebujú. ThinkPad P15 je vybavený 15,6-palcovým UHD OLED displejom, zatiaľ čo ThinkPad P17 ponúka najväčší pracovný priestor na mobilnej pracovnej stanici Lenovo so 17,3-palcovým farebne kalibrovaným displejom – čo umožňuje používateľom sledovať tie najmenšie detaily v extrémnej čistote a hladko riešiť zložité pracovné zadania v prenosnom balení.

Najnovšia generácia týchto troch mobilných pracovných staníc ThinkPad P Series je odsúhlasená  NVIDIA Studio. Účasťou na programe „Studio“ bude mať tvorivá komunita úplnú istotu, že tieto pracovné stanice bez problémov zvládnu kritické pracovné úlohy, nakoľko sú držiteľmi certifikítov ISV a zároveň podporujú procesy ovládania a verifikácie „Studio“.

„Potrebujeme výkonné riešenia, pretože pokračujeme v práci na diaľku a v prechode na hybridné pracovné prostredie,“ uviedol Bob Pette, viceprezident oddelenia Profesionálnej vizualizácie spoločnosti NVIDIA. „Mobilné pracovné stanice ThinkPad P série spoločnosti Lenovo sú poháňané grafickými procesormi NVIDIA RTX a poskytujú výkonnú grafiku a vykreslenie v reálnom čase, ktoré umožňujú ľuďom spolupracovať a pracovať odkiaľkoľvek potrebujú.“

ThinkVision P34w-20

Vylepšite si prvotriedny vizuálny zážitok pomocou 34-palcového ultraširokého zakriveného (3800R)  ThinkVision P34w-20 ktorý poskytuje živý obraz s 99% sRGB farebnou kalibráciou delta E <2 v rozlíšení WQHD (3440 x 1440) a širokým pozorovacím uhlom. Je určený pre profesionálnych používateľov, ktorí často vykonávajú viac úloh medzi kreatívnymi a produktívnymi aplikáciami, a pomer strán 21: 9 ponúka viac priestoru pre plynulosť ich práce. Funkcie Picture-in-Picture a Picture-by-Picture umožňujú súčasné zobrazenie z dvoch rôznych zdrojov pre vylepšenú spoluprácu a patentovaná funkcia eKVM šetrí čas rýchlym prepínaním medzi aplikáciami v dvoch počítačoch.

Model P34w-20 tiež berie do úvahy zdravie a pohodlie svojou starostlivosťou o oči a technológiou Natural Low Blue Light na zníženie škodlivých svetelných emisií. Nastaviteľný stojan tiež pomáha dosiahnuť najpohodlnejšiu pozíciu na pozeranie. Displej zvyšujúci produktivitu zjednodušuje správu individuálneho pracovného priestoru tým, že ponúka riešenie pripojenia jedného kábla k počítaču a funkciu dokovacej stanice. Signály napájania, údajov, videa aj ethernetu môžu prechádzať monitorom s portom USB typu C, ktorý ponúka nabíjací výkon až 100W. Softvér Lenovo ThinkColour umožňuje rýchle a ľahké nastavenie obrazovky a správu portov a funkcií P34w-20.

Dokovacia stanica ThinkPad Thunderbolt 4

Nová dokovacia stanica ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock je vybavená jedným napájacím zdrojom s príkonom 300 W, takže používateľom teraz stačí iba jeden vysoko výkonný univerzálny port na ľahké napájanie a pripojenie ku kompatibilným mobilným pracovným staniciam.  ThinkPad Thunderbolt 4 je navyše jedným z prvých káblových dokov s procesorom Intel AMT pre vylepšenú správu.

Budúcnosť práce

Transformácia pracoviska tlačí čoraz viac používateľov k mobilným a flexibilným riešeniam. Potrebujete pracovať odkiaľkoľvek a zároveň mať prístup k aplikáciám a výkonným výpočtovým zdrojom. Keďže 83% opýtaných svetových rozhodovacích a riadiacich tímov v oblasti IT očakáva3, že postpandemická práca bude riešená na diaľku minimálne polovicu času, najnovšie mobilné pracovné stanice Lenovo spolu s novým profesionálnym displejom a dokovacou stanicou ponúkajú ideálne riešenie pretrvávajúcich potrieb hybridného pracovného prostredia.

Zariadenia ThinkPad P1, P15 a P17 budú dostupné v júli v cene od 2353€, 2079€ a 2627€. Nový monitor ThinkVision P34w-20 a ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock budú dostupné na jeseň za 765€, respektíve 392€. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte stránku http://www.lenovo.com/workstations.

 

Značky: