Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vzhľadom na to, že stále viac firiem aj organizácií prechádza na stratégie počítajúce s využitím hybridných pracovných prostredí, a že hybridné spôsoby výučby budú zrejme na jeseň využívať aj žiaci v školách, rozhodla sa spoločnosť HP predstaviť nové monitory pre profesionálov i bežných spotrebiteľov, ktoré sú určené pre hybridné pracovné prostredie a flexibilné spôsoby výučby.

 „Spôsob, akým pracujeme, učíme sa aj hráme, sa navždy zmenil. Ústredným pracovným prvkom sa pre firemných používateľov aj pre tých, ktorí sa venujú celoživotnému vzdelávaniu a trávia svoj deň v práci aj v škole v hybridných prostrediach, stali monitory,“ vyhlásila Joanne Bugosová, globálna riaditeľka divízie Personal Systems Displays Solutions spoločnosti HP Inc. „Či už potrebujete spolupracovať alebo byť produktívny na akomkoľvek zariadení, spoločnosť HP má v ponuke monitor, ktorý dokonale vyhovie vašim potrebám.“

 Spolupracujte a buďte v kontakte s ostatnými prostredníctvom prvého monitora na svete s certifikáciou pre Zoom[1]

Viac ako 70 % ľudí si dojem o ostatných vytvára na základe kvality zvuku a obrazu.[2] Niet teda divu, že 50 % používateľov požaduje, aby ich zariadenie používané na telekonferencie dobre prezentovalo, a mohli teda pôsobiť sebavedomejšie.[3] Ľudia chcú nadväzovať osobné kontakty, preto majú taký význam technológie pomáhajúce preklenúť fyzickú vzdialenosť medzi jednotlivými členmi tímu a spolupracovníkmi.

Konferenčný monitor HP E24mv G4 FHD je prvý monitor na svete s certifikáciou Zoom, takže sa jeho používatelia môžu pri videokonferenciách spoľahnúť na vynikajúcu kvalitu, o ktorú sa starajú technológie navrhnuté na bezproblémovú spoluprácu s aplikáciou Zoom.

„Sme potešení, že môžeme predstaviť prvý monitor s certifikáciou na spoluprácu prostredníctvom aplikácie Zoom určený pre osobné pracovisko – konferenčný monitor HP E24mv,“ uviedol Eric Yu, riaditeľ spoločnosti Zoom pre hardvérové partnerstvá. „Ide o prvú certifikáciu svojho druhu, ktorej predchádzalo rozsiahle testovanie. Spoločnosť Zoom je odhodlaná poskytovať používateľom nástroje na uľahčenie videokomunikácie, ktoré im umožnia dosiahnuť viac.“

Konferenčný monitor E24mv je ideálny pre používateľov pracujúcich z domova i z kancelárie, ktorí chcú mať istotu, že videokonferencia prebehne vždy k ich úplnej spokojnosti. Používatelia sa môžu prezentovať v tom najlepšom svetle, lebo 5Mpx kamera na videochat vo vysokej kvalite a možnosť nezávislého náklonu kamery zaisťujú lepšie zaostrenie tváre, zatiaľ čo vylepšené senzory zachytávajú viac farieb a svetla, vďaka čomu sa táto kamera vo svete radí medzi najpokročilejšie webové kamery zabudované do konferenčného monitora.[4] Vstavané reproduktory a dva mikrofóny poskytujú a zachytávajú bohatý, realistický zvuk, takže používateľom nikdy neunikne ani jediné slovo. Technológie HP Eye Ease pre trvalo aktivované potlačenie modrej zložky svetla a štvorcestná ergonómia poskytujú pohodlie počas dlhých pracovných dní.

Pracujte, učte sa a hrajte s prvým monitorom HP s certifikáciou Works With Chromebook

Chromebooky používa v škole 33 % študentov[5] a 37 % študentov by si prialo mať k dispozícii externý monitor.[6] Študenti i jednotlivci pracujúci z domova chcú spoľahlivé zariadenie, ktoré rodičom i deťom umožní pracovať, učiť sa a hrať sa z domova. Vzhľadom na to, že na Chromebookoch a ďalších zariadeniach sa deti učia a rodičia pracujú, vzniká dopyt po monitore, ktorý možno ľahko použiť v obidvoch prostrediach.

Monitor HP M27fd USB-C je prvým monitorom spoločnosti HP s certifikáciou Works With Chromebook, ktorý je pripravený na pripojenie k Chromebooku hneď po vybalení z krabice bez nutnosti ďalšieho nastavovania alebo riešenia iných problémov. Certifikácia Works With Chromebook znamená, že produkt bol testovaný spoločnosťou Google a spĺňa špecifické požiadavky na pripojenie, vstupy a napájanie. Používatelia si ho budú môcť pripojiť bez akýchkoľvek problémov a komplikácií.

Tento monitor je vytvorený pre OS Chrome a ponúka plnú funkčnosť pre aplikácie Google. Zároveň spolupracuje s akýmkoľvek notebookom s rozhraním USB-C a umožňuje pripojenie a napájanie stolného počítača pomocou jediného kábla. Tento monitor disponuje tiež technológiou HP Eye Ease s certifikáciou Eyesafe®, ktorá potláča modrú zložku svetla bez negatívneho vplyvu na zobrazované farby. Je vyrobený udržateľným spôsobom, obsahuje recyklované materiály a plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch, a je zabalený v 100 % recyklovateľnom obale.[7] V spojení s ďalším príslušenstvom s certifikáciou Works With Chromebook, ako je napríklad bezdrôtová myš HP Wireless Mouse 220, ponúka monitor M27fd USB-C pri práci s Chromebookom bezproblémové pripojenie a príjemné používateľské prostredie.[8]

Ceny a dostupnosť

  • Monitor HP E24mv G4 bude na Slovensku v predaji od októbra za ceny od 298 eur.
  • Monitor HP M27fd USB-C bude na Slovensku v predaji od novembra za ceny od 219,90 eur.

[1]Platí pri certifikáciách spoločnosti Zoom pre monitory danej kategórie.

[2] Štúdia HP Collaboration Workshop, február 2021.

[3] Štúdia HP Collaboration Workshop, február 2021.

[4] Založené na internej analýze monitorov HP s webovými kamerami. Najpokročilejšie na základe charakteristík a funkcií, medzi ktoré patrí fyzická integrácia, uhol kamery, infračervený senzor Windows Hello a kamera s rozlíšením minimálne 5 MP k 28. 5. 2021

[5] Štúdia HP CI Chrome, november 2020.

[6] Prieskum Texaskej štátnej univerzity, 500 respondentov v USA. 77 respondentov z Nemecka, Singapuru, Austrálie a Veľkej Británie, vek 18 – 30 rokov, december 2020.

[7] Na základe internej analýzy spoločnosti HP. Displej obsahuje 85 % recyklovaných plastov od spotrebiteľov, z toho 5 % plastov končiacich v oceánoch podľa hmotnosti. 100 % vonkajšieho krabičkového obalu a vlnité vankúše sú vyrobené z certifikovaných a recyklovaných vlákien z udržateľných zdrojov.

[8] Tento produkt pracuje so zariadeniami, ktoré môžu používať najnovšiu verziu systému Chrome OS a bol certifikovaný, aby spĺňal štandardy kompatibility spoločnosti Google. Google nezodpovedá za prevádzku tohto produktu ani za jeho súlad s bezpečnostnými požiadavkami. Chromebook a odznak Works With Chromebook sú ochranné známky spoločnosti Google LLC.

Značky: