Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové neriadené prepínače Zyxel MG-105 a MG-108 užívateľom umožňujú dosiahnuť vyššieho výkonu siete, prejsť na rýchlejšie sieťové zariadenia a bez čakania streamovať multimediálny obsah

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a firemných sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes predstavila nové 5 a 8portové neriadené prepínače MG-105 a MG-108. Obe novinky pomocou vysokorýchlostného pripojenia 2,5 Gbps umožňujú profesionálnym užívateľom, tvorcom obsahu a malým alebo stredne veľkým organizáciám naplno využívať potenciál sieťových zariadení náročných na prenosovú kapacitu. 

Nová generácia sieťových zariadení, ako napr. routery štandardu WiFi 6, sieťové úložisko (NAS) a notebooky alebo herné počítače s rýchlosťou metalické siete 2,5 Gbps, vyžaduje rýchlejšie pripojenie. Vzhľadom k týmto požiadavkám mnohí užívatelia nedokážu tieto zariadenia využívať naplno. Spoločnosť Zyxel našťastie prichádza s novým portfóliom multigigabitových prepínačov, s ktorými je možné jednoducho upgradovať na vyššiu rýchlosť a dosiahnuť špičkového sieťového výkonu. Užívatelia sa tak môžu zamerať na svoje hlavné aktivity a starosti s pripojením hodiť za hlavu.

Bezproblémové streamovanie multimédií

Prepínače MG-105 a MG-108 sú dokonalou voľbou pre užívateľov, ktorí potrebujú rýchlosť pri streamovaní alebo prenose veľkých súborov na servery, sieťové úložiská a ďalšie zariadenia, a tiež pre ľudí pracujúcich z domu a náruživých hráčov online hier. Pretože upgrade na rýchlejšie penie by nemal byť ničím zložitým, podporujú modely MG-105 a MG-108 na všetkých portoch ethernetové pripojenie rýchlosti 2,5 Gbps a súčasne si vystačia s bežnou kabelážou Cat5e. Pre užívateľov to znamená jednoduchú cestu k výkonnejšej sieti. 

Plug-and-play vyhotovenie, tichá prevádzka a efektivita v jednom

Ďalšou výhodou nových prepínačov je, že nie je potrebné vykonávať žiadnu konfiguráciu, ktorá užívateľov neokráda o drahocenný čas. Vďaka plug-and-play vyhotoveniu modelov MG-105 a MG-108 majú užívatelia rýchlejšiu sieť okamžite k dispozícii. Svojimi malými rozmerami, širokými možnosťami inštalácie na stenu aj pracovný stôl a bezventilátorovým vyhotovením sa nové prepínače hodia do každého domáceho aj kancelárskeho prostredia a ocenia ich všetci užívatelia, ktorí kladú dôraz na plynulé a nerušené hranie hier alebo streamovanie obsahu. A v neposlednom rade musíme zmieniť, že aj napriek svojmu vysokému výkonu sa nové prepínače vyznačujú nízkou spotrebou energie.

„Či už sa bavíme o online hrách, streamovaniu multimédií, online fitness lekciách, video blogovanie alebo napríklad hybridnej práci, pandémia  ochorenia Covid-19 so sebou priniesla boom aktivít, ktoré sú náročné na prenosovú kapacitu, a preto vyžadujú rýchlejšie pripojenie a novú generáciu zariadení. Naviac sa zdá, že záujem o tieto aktivity s uvolnením pandemických reštrikcií nijak neopadá. Nová rodina multigigabitových prepínačov Zyxel je pre užívateľov zárukou špičkového výkonu siete, či už ju používajú k domácej zábave alebo k pracovným účelom, poznamenáva Crowley Wu, viceprezident divízie Networking v spoločnosti Zyxel. 

Vedľa prepínačov MG-105 a MG-108 spoločnosť Zyxel na trh uvádza tiež nové PoE injektory PoE12-30W a PoE12-60W, ktoré sa vyznačujú vyššou prenosovou rýchlosťou a vyšším napájacím výkonom podporujúcim prechod na siete WiFi 6. Injektor PoE12-30W ponúka kapacitu napájania až 30 W a rýchlosť ethernetového pripojenia 2,5 Gbps, zatiaľčo u modelu PoE12-60W tieto parametre dosahujú až 60 W a 5 Gbps.

Bližšie informácie o neriadených 5 a 8portových prepínačoch MG-105 a MG-108 s rýchlosťou 2.5 Gbps nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/products_services/5-8-Port-2-5GbE-Unmanaged-Switch-MG-105-MG-108/.

Značky: