Nové paušály od Telekomu budú v predaji od 5. septembra 2023.

Doplnené 25. januára 2024: Telekom oznámil, že bude v priebehu marca 2024 migrovať zákazníkov z pôvodných T paušálov a T Biznis paušálov na nové paušály.

Telekom má nové paušály. Predstavil ich 24. augusta, predávať ich začne 5. septembra 2023. K dispozícii je 6 paušálov s cenou od 16 do 80 eur mesačne. Ich parametre a ďalšie dôležité informácie nájdete v samostatnom článku TU. Nakoľko sa však v súvislosti s novými paušálmi objavilo viacero otázok, rozhodli sme sa ich zosumarizovať samostatne.

Dokedy si môžem aktivovať terajšie T Paušály a budú v predaji aj po 5. septembri?

Predaj aktuálnych T Paušálov skončí k 5. septembru 2023. Od tohto dňa bude k dispozícii len nové portfólio paušálov, ktoré boli oficiálne predstavené 24. augusta a vstúpia do platnosti 5. septembra 2023.

Ak by ste z ľubovoľného dôvodu mali záujem o niektorý z terajších T Paušálov, môžete si ho objednať najneskôr do 4. septembra 23:59. Po tomto termíne už pôvodné portfólio nebude k dispozícii.

Telekom predstavil nové paušályZdroj: Telekom
Telekom predstavil nové paušály

Môžem prejsť na nové paušály aj počas viazanosti?

Na nový paušál bude možné prejsť aj počas aktuálnej viazanosti. Stačí, ak si vyberiete niektorý z paušálov. Pri zmene paušálu sa vám viazanosť nezmení a zároveň môžete získať výhody v podobe bonusu za viazanosť:

  • Pri zmene na nový paušál Spojenie získate + 1 GB navyše každý mesiac počas doby viazanosti
  • Ak si vyberiete nový paušál Relax, získate + 2 GB navyše každý mesiac počas doby viazanosti
  • Pri prechode na nekonečné paušály Komplet, Perfekt, Nekonečno alebo Pro získate naviac 30-eurový kupón na príslušenstvo v Telekom Centre alebo v online obchode eshop.fixdistribution.sk

Môžem používať terajší T Paušál aj naďalej alebo ma Telekom automaticky premigruje na nový paušál? (DOPLNENÉ)

Ak vám skončila viazanosť 24. augusta 2023, respektíve skončí v budúcnosti, môžete svoj doterajší T Paušál využívať bez viazanosti až do marca 2024 a to za rovnakú cenu, ako počas viazanosti. Telekom v takomto prípade ruší poplatok za neviazanosť. Záleží teda iba na vás, či ostanete bez viazanosti, alebo si vyberiete niektorý z nových paušálov.

Rovnaký model platí aj pre zákazníkov, ktorým viazanosť skončila pred 24. augustom. V ich prípade však Telekom účtuje aj poplatok za neviazanosť.

Doplnené: Telekom oznámil, že bude v priebehu marca 2024 migrovať zákazníkov z pôvodných T paušálov a T Biznis paušálov na nové paušály.

Telekom predstavil nové paušályZdroj: Telekom
Telekom predstavil nové paušály

Ako sa čerpajú a prenášajú dáta?

Najprv čerpáte dáta z balíka Bonus za viazanosť, prípadne dáta z balíka 1 GB, ktorý ste získali ako benefit pri nákupe cez Telekom aplikáciu alebo web. Následne čerpáte dáta z paušálu, dvojnásobné alebo darované dáta z Magenty 1. Ak si zakúpite niektorý z dátových balíkov cez Telekom aplikáciu, čerpáte ako prvé dáta zo zakúpeného balíka.

Nevyužité dáta sa už neprenášajú do ďalšieho mesiaca.

Aký je rozdiel medzi dvoma úplne nekonečnými paušálmi? (Nekonečno a Pro)

Najvyšší paušál Pro obsahuje 100 % zľavu na poistenie zariadenia – v prípade paušálu Nekonečno je toto poistenie voliteľné za poplatok 6 eur mesačne. Paušál Pro obsahuje 80 GB dát mesačne, ktoré je možné darovať v rámci skupiny Magenta 1. Paušál Nekonečno obsahuje 50 GB dát na darovanie v rámci skupiny.

Pre paušál Pro je tiež pripravená najvyššia možná dotácia na zariadenia. Konečnú cenu dotácie sa dozviete počas nákupného procesu. Podľa Telekomu môžete počítať s tým, že na vaše obľúbené značky a ich vlajkové lode získate atraktívne koncové ceny, ktoré vás skutočne potešia.

Parametre nových Paušálov od Telekomu:

PaušálSpojenieRelaxKompletPerfektNekonečnoPro
Minúty a SMS (SR, do/v EÚ)200nekonečnénekonečnénekonečnénekonečnénekonečné
Mesačné dáta (v SR, v EÚ)2 GB plnou rýchlosťou6 GB plnou rýchlosťou15 GB plnou rýchlosťou30 GB plnou rýchlosťounekonečnénekonečné 
Rýchlosť nekonečných dát512 kbps  s balíkom Vždy online512 kbps s balíkom Vždy onlineautomatické nekonečné dáta rýchlosťou 3 Mbpsautomatické nekonečné dáta rýchlosťou 10 Mbpsplná rýchlosťplná rýchlosť
Magenta 1 benefity+ 200 minút,
+ 200 SMS,
+ 2 GB aj na darovanie v rámci skupiny
+ 6 GB aj na darovanie v rámci skupiny+ 15 GB aj na darovanie v rámci skupiny+ 30 GB aj na darovanie v rámci skupiny50 GB na darovanie v rámci skupiny80 GB na darovanie v rámci skupiny
Bonus za viazanosť+ 1 GB+ 2 GBkupón 30 eur na príslušenstvokupón 30 eur na príslušenstvokupón 30 eur na príslušenstvokupón 30 eur na príslušenstvo
Magio TVŠtartŠtart PlusŠtart PlusŠtart PlusŠtart ExtraŠtart Extra
Poistenie zariadeniaštandardná cenaštandardná cenazvýhodnená cena 7 eur/mes na zariadenia v hodnote od 600 eurzvýhodnená cena 7 eur/mes na zariadenia v hodnote od 600 eurzvýhodnená cena 6 eur/mes na zariadenia v hodnote od 400 eurbezplatne
Mesačná cena s viazanosťou16 eur24 eur32 eur40 eur50 eur80 eur
Paušál Pro ponúkne aj výrazne vyššiu dotáciu na zariadenie.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit