Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V roku 2020 muselo veľa podnikov staviť na prístup umožňujúci „prácu odkiaľkoľvek“, aby v novej situácii obstálo.

Zamestnanci a IT tímy sa nielen prispôsobili novým spôsobom práce, ale zvykli si aj na nové miesta, odkiaľ možno pracovať – z rôznych miest doma, opäť z kancelárie, alebo využívajú hybridný model, keď obe možnosti rôzne striedajú. Zistili sme, že 53 % koncových používateľov preferuje hybridný pracovný model, pri ktorom striedajú prácu z domova s dochádzaním do kancelárie,[i] a IT tímy teraz odhadujú, že 27 % zamestnancov bude hybridný pracovný model používať už natrvalo.[ii]

V dnešnej dobe tiež premýšľame o domácnosti trochu iným spôsobom – skôr na ňu pozeráme z hľadiska usporiadania umožňujúceho mikromobilitu. Vzhľadom na to, že v súčasnej dobe pracuje z domu 47 % zamestnancov,[iii] musíme sa vysporiadať s mnohými novými okolnosťami, ktoré nespočívajú len v tom, že sa o pracovný priestor doma musíme deliť s ostatnými. Realita o. i. definuje, že ak nás niekto z práce vyruší, môže trvať až 23 minút, než sa na svoju pracovnú úlohu opäť sústredíme.[iv]

Spoločnosť HP predstavila nové firemné počítače a ultraširoký monitor, ktoré ľuďom pomáhajú zostať v spojení, sústrediť sa a byť produktívni prakticky kdekoľvek. Nový rad HP EliteBook 805 G8 poháňajú mobilné procesory AMD Ryzen™ PRO radu 5000.[v] Tieto počítače ponúkajú dlhú výdrž batérie, umožňujúcu naplno pracovať odkiaľkoľvek.

HP EliteBook 835 G8

HP EliteBook 835 G8

Notebooky radu EliteBook 805 sú k dispozícii vo verziách s uhlopriečkou 13,3, 14 a 15,6 palca a ponúkajú nové funkcie, ktoré zamestnancom aj IT tímom umožňujú nasledujúce:

  • Byť produktívni kdekoľvek. Zostaňte pripojení a pracujte s vysokorýchlostným gigabitovým pripojením, o ktoré sa postará Wi-Fi 6[vi] a voliteľná podpora sietí 4G LTE.[vii] Rýchlo a bezpečne prenášajte fotografie, videá aj súbory medzi počítačom HP a telefónom pomocou aplikácie HP QuickDrop.[viii] Funkcia HP Sound Calibration[ix] dokáže upraviť zvuk slúchadiel podľa predstáv používateľa a ponúka pohlcujúci zvukový zážitok, zatiaľ čo funkcia HP Dynamic Audio[x] vie upraviť nastavenie hovorenej reči, hudby i zvuku pri sledovaní filmov a potlačiť pritom okolité ruchy.
  • Pracovať pokojne. Počítače HP Elite sa radia k najlepšie zabezpečeným počítačom na svete s najľahšími možnosťami správy.[xi] Nová technológia detekcie napadnutia od spoločnosti HP, ktorou je HP Tamper Lock, uzamkne počítač, ak bol fyzicky otvorený alebo bola porušená jeho ochrana.[xii] Zariadenie možno ľahko dezinfikovať bežnými čistiacimi obrúskami pre domácnosť a pred čistením je možné využiť funkciu HP Easy Clean, ktorá deaktivuje dotykovú obrazovku, klávesnicu a Clickpad, aby nebolo nutné počítač vypínať.[xiii] Funkcia HP Sure View Reflect umožňuje používateľovi pracovať diskrétne, pretože pri pohľade zo strany sa na obrazovke odráža iba medený reflexný povrch.[xiv]
  • Mať dobrý pocit z toho, že použité materiály pochádzajú z udržateľných zdrojov. Vďaka snahe o väčšiu šetrnosť k životnému prostrediu sú tieto zariadenia súčasťou najudržateľnejšieho portfólia počítačov na svete,[xv] pretože kryt reproduktora je vyrobený z plastov, ktoré by inak skončili v oceánoch,[xvi] a vonkajší obal takisto kompletne pochádza z udržateľných zdrojov.[xvii]

Vďaka východiskovej hmotnosti pod 1 kg[xviii] je HP ProBook 635 Aero G8 ideálny pre používateľov, ktorí sú ochotní pracovať odkiaľkoľvek. Jeho elegantný dizajn, silné zabezpečenie spĺňajúce požiadavky firemných zákazníkov a dlhá výdrž batérie prispievajú k udržaniu produktivity zamestnancov, nech sa nachádzajú kdekoľvek, a pri použití aplikácie HP QuickDrop ho možno bezproblémovo prepojiť s mobilným telefónom.[xix]

HP ProBook 635 Aero G8

HP ProBook 635 Aero G8

Notebooky HP ProBook 445 G8, HP ProBook 455 G8 a HP ProBook 435 x360 G8 sú určené pre profesionálov v rastúcich spoločnostiach – či už pracujú pri stole, v zasadacej miestnosti alebo doma. Zásluhou vylepšeného dizajnu a najnovších voliteľných mobilných procesorov AMD Ryzen™ radu 5000[xx], [xxi] poskytujú notebooky ProBook 405 G8 i naďalej výkon, zabezpečenie a odolnosť, ktoré zamestnanci počas pracovného dňa od komerčných zariadení vyžadujú. HP ProBook X360 435 G8 je vybavený kĺbom pre otáčanie v rozsahu 360 stupňov, ktorým ho nastavíte do niektorého zo štyroch dostupných režimov, aby ste mohli pohodlne tvoriť, prezentovať a spolupracovať.

HP ProBook 445 G8

HP ProBook 445 G8

Priaznivcom multitaskingu ponúka zakrivený monitor HP P34hc s rozlíšením WQHD a uhlopriečkou veľkosti 34 palcov impozantné pracovné prostredie doma aj v kancelárii. Ultraširoký displej prispieva k zvýšeniu produktivity až o 33 %[xxii] a používateľ si môže vychutnať pracovný priestor na viacerých obrazovkách bez rušivých rámčekov. Vďaka jedinému káblu USB-C® pre prenos videosignálu a dát a pre napájanie notebooku až do príkonu 65 W sa tento elegantný ultraširoký monitor stane stredobodom všetkého diania na vašom stole. Celkovo 56 % spoločností uvádza, že sa teraz viac zameriavajú na pohodlie a ergonómiu,[xxiii] každý teda určite ocení možnosť nastavenia výšky a náklonu, čo uľahčuje nájdenie ergonomicky najvhodnejšej polohy obrazovky.

HP ProBook x360 435 G8

HP ProBook x360 435 G8

Ceny a dostupnosti

  • Notebooky HP EliteBook 835 G8HP EliteBook 845 G8HP EliteBook 855 G8 budú v predaji od apríla za ceny od 1179 Eur.
  • Notebook HP ProBook 635 Aero G8 bude v predaji od apríla za ceny od 899 Eur.
  • Notebooky HP ProBook 445 G8 a HP ProBook 455 G8 budú v predaji od apríla za ceny od 690 Eur.
  • Notebook HP ProBook x360 435 G8 bude v predaji od apríla za ceny od 790 Eur.
  • Zakrivený monitor HP P34hc WQHD bude v predaji od februára za ceny od 404 Eur.

[i] Proprietárny prieskum spoločnosti HP, jún 2020

[ii] Prieskum IT Pulse, november 2020

[iii] Proprietárny prieskum spoločnosti HP medzi zamestnancami na plný úväzok v USA, Veľkej Británii, Japonsku, august 2020

[iv] Prieskum Glorie Markovej (výskumníčka z oblasti psychológie), Kalifornská univerzita v Irvine https://www.researchgate.net/publication/300918076_Focused_Aroused_but_so_Distractible

[v] Viacjadrový procesor je navrhnutý tak, aby zlepšoval výkon niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z používania tejto technológie nevyhnutne prospech. Výkon a frekvencia hodín sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a na konfigurácii hardvéru a softvéru.

[vi] Vyžaduje bezdrôtový prístupový bod a internetovú službu, ktoré sa predávajú samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Špecifikácie pre Wi-Fi 6 sú návrhové špecifikácie a nie sú konečné. Ak sa konečné špecifikácie líšia od návrhov špecifikácií, môže to ovplyvniť schopnosť notebooku komunikovať s inými zariadeniami WLAN 802.11ax. K dispozícii iba v krajinách, kde je podporovaný štandard 802.11ax. Podporuje gigabitovú rýchlosť prenosu dát pri prenose súborov medzi dvomi zariadeniami pripojenými k rovnakému routeru. Vyžaduje bezdrôtový smerovač (predáva sa samostatne), ktorý podporuje kanály 80 MHz a vyššie.

[vii] Modul 4G LTE je voliteľný a musí byť nakonfigurovaný vo výrobe. Modul vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Spätne kompatibilný s HSPA 3G technológiami. Poraďte sa s poskytovateľom služieb o pokrytí a dostupnosti vo vašej oblasti. Rýchlosť pripojenia, nahrávanie a sťahovanie sa bude líšiť v závislosti od siete, umiestnenia, prostredia, podmienok siete a iných faktorov. 4G LTE nie je k dispozícii  pri všetkých produktoch vo všetkých oblastiach.

[viii] Vyžaduje prístup k internetu a počítač so systémom Windows 10 s predinštalovanou aplikáciou HP QuickDrop – buď zariadenie Android (telefón alebo tablet) so systémom Android 7 alebo vyšším s aplikáciou Android HP QuickDrop, alebo zariadenia iOS (telefón alebo tablet) so systémom iOS 12 alebo vyšším s aplikáciou HP HP QuickDrop pre iOS.

[ix] HP Sound Calibration bude čoskoro k dispozícii a bude dodávaná automaticky prostredníctvom aktualizácie systému Windows alebo si ju môžete stiahnuť z adresy https://support.hp.com/us-en/drivers, ak je k dispozícii. Vyžaduje Windows 10, analógovú náhlavnú súpravu a nastavenie.

[x] Technológia HP Dynamic Audio bude čoskoro k dispozícii a bude dodávaná automaticky prostredníctvom aktualizácie systému Windows alebo si ju môžete stiahnuť z adresy https://support.hp.com/us-en/drivers, ak je k dispozícii. Vyžaduje Windows 10, kompatibilný s internými reproduktormi počítača a s analógovými náhlavnými súpravami.

[xi] Založené na jedinečných a komplexných bezpečnostných schopnostiach spoločnosti HP bez ďalších nákladov a na správe HP Manageability Integration Kit pre všetky aspekty počítača, vrátane správy hardvéru, BIOSu a softvéru pomocou nástroja Microsoft System Center Configuration Manager na počítačoch HP Elite s Windows a procesormi 8. generácie a vyššími Intel® alebo procesormi AMD Ryzen™ 4000 a vyšších; HP ProDesk 600 G6 s procesormi Intel® 10. generácie a vyššími; a HP ProBook 600 s procesormi AMD Ryzen™ 4000 alebo Intel® 11. generácie a vyššími. Zákazník alebo správca musí povoliť HP Tamper Lock.

[xii] Používateľ alebo správca musí povoliť HP Tamper Lock.

[xiii] HP Easy Clean 2.0 vyžaduje Windows 10 RS3 a deaktivuje iba klávesnicu, dotykovú obrazovku a Clickpad. Porty nie sú deaktivované. Pokyny na čistenie nájdete v používateľskej príručke.

[xiv] Integrovaná obrazovka ochrany osobných údajov HP Sure View Reflect je voliteľná funkcia, ktorú treba nakonfigurovať pri nákupe, a je navrhnutá tak, aby fungovala v orientácii na šírku.

[xv] Platí pre počítače, pracovné stanice a displeje HP vyrobené po januári 2019. Na základe väčšiny zlatých a strieborných registrácií EPEAT® splnením všetkých požadovaných kritérií a dosiahnutím 50 – 74 % voliteľných bodov pre EPEAT® Silver a 75 – 100 % voliteľných bodov pre EPEAT® Gold podľa IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav sa líši podľa krajiny. Ďalšie informácie nájdete na www.epeat.net.

[xvi] Súčasť puzdra reproduktora, vyrobená z 5 % z plastu, ktorý by inak skončil v oceáne.

[xvii] 100 % vonkajšieho krabicového obalu vyrobeného z udržateľných a certifikovaných zdrojov a recyklovaných vlákien. Vláknové vankúše vyrobené zo 100 % recyklovaného dreveného vlákna a organického materiálu. Všetky plastové vankúše sú vyrobené z viac ako 90 % z recyklovaného plastu.

[xviii] Hmotnosť sa bude líšiť podľa konfigurácie. 250nitový panel, HP Sure View Reflect, viac modulov SODIMM, WWAN, batérie 53 Whr a podsvietená klávesnica nie sú k dispozícii v konfiguráciách pod 1 kg váhy.

[xix] Vyžaduje prístup k internetu a počítač so systémom Windows 10 s predinštalovanou aplikáciou HP QuickDrop a buď zariadenie Android (telefón alebo tablet) so systémom Android 7 alebo vyšším s aplikáciou Android HP QuickDrop, alebo zariadenie iOS (telefón alebo tablet) so systémom iOS 12 alebo vyšším s aplikáciou HP HP QuickDrop pre iOS.

[xx] Viacjadrová technológia bola vyvinutá za účelom zlepšenia výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z používania tejto technológie nevyhnutne prospech. Výkon a frekvencia hodín sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfiguráciu hardvéru a softvéru. Číslovanie, branding a/alebo pomenovanie AMD nie je meradlom vyššieho výkonu.

[xxi] Štvorjadrový procesor sa predáva samostatne alebo ako voliteľná funkcia.

[xxii] Kvalita zobrazenia HP, zvažovanie a nákup, február 2018

[xxiii] Covid19 Insights Update, prieskum spoločnosti HP, 2020

Značky: