Študenti a výskumníci FIIT STU v Bratislave majú aj vďaka partnerstvu s IBM k dispozícii dobudované a vynovené priestory Slovenskej informatickej knižnice FIIT STU.

Prof. Ing. Ivan Kotuliak, PhD., dekan FIIT STU a Fridrich Matejík, Coutry Leader IBMZdroj: TOUCHIT.sk
Prof. Ing. Ivan Kotuliak, PhD., dekan FIIT STU a Fridrich Matejík, Coutry Leader IBM

Budova FIIT a spolupráca s IBM

FIIT STU má jednu z najmodernejších a najnovších budov slovenského školstva. Študentom sa dlhodobo snažia zlepšovať interiérové prostredie, vytvárať pre nich kreatívny priestor. Vďaka spolupráci so spoločnosťou IBM môžu študentom prinášať väčší komfort pre ich vzdelávanie, vedecké bádanie aj tímovú prácu.

Slávnostné prestrihnutie pásky pri otvorení novej knižniceZdroj: TOUCHIT.sk
Slávnostné prestrihnutie pásky pri otvorení novej knižnice

Nové priestory v rozšírenej knižnici

Pri našej návšteve pri otvorení knižnice sme videli tichú študovňu, tiež priestory, kde sa dajú vytvárať videá a dobudované boli aj pôvodné priestory pre študentov. Miesta sú vybavené elektrickou zásuvkou, kde je aj pripojenie pre USB port a teda nabíjanie mobilných zariadení.

Knižnice sú srdcom univerzít u nás i v zahraničí, sú nielen miestom s množstvom literatúry, ale aj komunitným priestorom. Dobudovanie a rozšírenie priestorov FIIT STU študentom prinesie nielen viac možností na individuálne a skupinové štúdium, ale aj priestory na socializáciu a budovanie vzťahov.

  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk
  • Zdroj: TOUCHIT.sk

V IBM sa snažíme aktívne budovať spoluprácu s akademickou sférou, pretože investovanie do budúcich generácií je investíciou, ktorá sa nám vždy vráti. Aj preto sme radi podporili dobudovanie a vybavenie priestorov Slovenskej informatickej knižnice na FIIT STU,“ povedal pri otvorení knižnice Fridrich Matejík, Coutry Leader IBM.

Slávnostného otvorenia dobudovaných priestorov sa zúčastnili viacerí významní hostia, vrátane Silvie Stasselovej, generálnej riaditeľky Univerzitnej knižnice v Bratislave, prof. Jána Kyseloviča, generálneho riaditeľa CVTI, dr. Ondreja Látku, predsedu Slovenskej asociácie knižníc, prof. Štefana Stanka, prorektora STU, prof. Jozefa Masarika, prorektora Univerzity Komenského, Fridricha Matejíka, Coutry Leadera IBM, Ivana Tomka, HR Managera IBM, viacerých dekanov fakúlt STU a riaditeľa Ústavu manažmentu STU a ďalších.

Video štúdio je už v prevádzke

Nové video štúdio na FIIT sme si už aj vyskúšali a zúčastnili sme sa prvej štvrtkovej večernej diskusii FIIT o elektrických autách.

Zdroje: FIIT, vlastné

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.