Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rad projektorov Panasonic PT-RQ35K – najmenšie a najľahšie 3-čipové DLP projektory s výkonom 30 500 lumenov na svete – vynikajú bohatšími a pútavejším farbami a dizajnom na jednoduchšie a rýchlejšie inštaláciu.

Najnovší rad 3-čipových laserových DLP projektorov od spoločnosti Panasonic bude dostupný v decembri. Udáva nové štandardy pre pútavé projekcie vo verejných priestoroch vďaka obrazovej kvalite 4K, ľahkému nastaveniu a použitiu. Modely PT-RQ35K (4K) a PT-RZ34K (WUXGA), najmenší a najľahší projektory na svete s výkonom 30 500 lumenov, sú vytvorené tak, aby vizuálne nadchli návštevníkov múzeí, výstav, tematických parkov i verejných podujatí, a sú tiež ideálnym riešením pre videomapping. Vďaka bezkonkurenčnej spoľahlivosti a režimu Quiet Mode (len 46 dB) sa tiež dokonale hodia na použitie v konferenčných sálach a v posluchárňach.

Dokonalá kvalita obrazu spolu s vynikajúcou spoľahlivosťou

Kombinácia výnimočného výkonu 30 500 lm, rozlíšenie 4K s jednotkou Quad Pixel Drive a úplne nového laserového svetelného zdroja vytvára pútavé projekcie a vynikajúci obraz, tým nastavujú novú latku pre túto triedu projektorov. Originálna Panasonic technológia Pixel-Shifting prispieva k vytvoreniu tých najjasnejších a najdetailnejší projekčných obrazov (3840 × 2400 pixelov; 4K / 16: 10).

Najnovšie laserový svetelný zdroj spoločnosti Panasonic, disponujúci červeným a modrým laserom, pozdvihuje farebnosť na novú úroveň realistickosti tým, že rozširuje farebnú škálu na 114 % oproti svojmu predchodcovi. Táto výnimočná obrazová kvalita je zachovaná po celú dobu životnosti projektora použitím tých najspoľahlivejších laserových zariadení, ktoré sú dnes na trhu. To zahŕňa optimalizované vlnovej dĺžky modrého lasera a funkciu Dynamic Digital Control na reguláciu výstupu červeného lasera a chladenia pre konzistentnú kvalitu obrazu.

Efektívne z hľadiska prepravy a inštalácie

Projektor radu RQ35K je nielen výkonný, ale zároveň tiež najmenší a najľahší na svete vo svojej triede. Je o 40% menší ako aktuálny projektor s rovnakým svetelným výkonom PT-RQ32K, takže je možné ho ľahko prepravovať alebo inštalovať len v dvoch ľuďoch. Akonáhle je projektor umiestnený, disponuje radom funkcií na urýchlenie a uľahčenie inštalácie.

Ovládanie Smart Projector pomocou funkcie NFC čipu umožňuje technikovi pri inštalácii pripraviť sa prostredníctvom aplikácie na svojom mobilnom telefóne, bez toho, aby projektor zapojil. Funkcia Remote Preview je skvelá k úspore času a umožňuje projekčným technikom kontrolovať obraz a obsah signálu na webovom prehliadači alebo aplikáciu, zatiaľ čo je projektor stále v pohotovostnom režime alebo má zaklopeniu závierku objektívu.

Rovnako je odstránená potreba editácia obsahu na elimináciu farebných pruhov, a to zavedením unikátnej funkcie gradation Smoother. Operátori si môžu z troch úrovní korekcie obrazu vybrať vhodnú podľa závažnosti problému, alebo funkciu zakázať, pokiaľ nie je potreba. Dobre viditeľný informačný monitor na projektore ďalej zjednodušuje inštaláciu aj prevádzku a zobrazuje prípadné chyby v reálnom čase pre rýchlejšiu odozvu.

Rad sa tiež dodáva s predinštalovaným softvérom Geometry Manager Pre používateľov, ktorí potrebujú funkcie ako masking či automatickú a simultánny kalibráciu obrazov pre spojené projekcie tzv. Edge-blend.

Vstavaná spoľahlivosť

Vďaka prémiovým optickým dielam, hermeticky uzavretému DMD bloku a bezfiltrovému dizajnu ponúka projektory radu PT-RQ35K bezúdržbovú prevádzku počas 20 000 hodín. Na zaistenie neprerušeného zážitku zaručuje záložný obrazový vstup kontinuálne obraz tým, že v prípade prerušenia signálu na primárnom obrazovom vstupe automaticky prepne na záložný za iba 0,3 sekundy.

Nová radu PT-RQ35 je plne kompatibilný s objektívmi Panasonic na existujúce 3-čipové DLP projektory, a to vrátane objektívu Fisheye pre tzv. Dome projekciu a krátkych a ultrakrátkych objektívov (0,370: 1 a 0,645-0,850: 1, WUXGA) s nulovým offsetom.