Vďaka tejto funkcii, bude všetko pod jednou strechou.

Spoločnosť Microsoft spravila nedávno v systéme Windows 10, niekoľko významných zmien. Od aktualizácie, ktorá prebehla na jar v roku 2018, Windows obsahuje aj časovú os. Ako naznačuje samotný názov, zobrazuje sa tak časová línia nedávnych aktivít v počítači a pripojených služieb Microsoftu.

Teraz je možné do zoznamu pridávať aj karty z prehliadača Chrome, a to všetko vďaka novému rozšíreniu „webových aktivít“ od spoločnosti Redmond. Rozšírenie stačí jednoducho nainštalovať (link na konci článku) a vaše karty Chrome sa budú synchronizovať s časovou osou Windows a ďalšími produktami spoločnosti, ako je napríklad Microsoft Launcher pre Android. Predtým sa časová línia pre webovú aktivitu zobrazovala len vtedy, ak bol na prehliadanie použitý prehliadač Microsoft Edge.

Ak využívate vo Windowse časovú os a chceli by ste  na nej vidieť aj webovú aktivitu z prehliadača Chrome, jednoducho nainštalujte nové rozšírenie Web Activities a prihláste sa do svojho účtu Microsoft. Následne sa vaša história zobrazí na časovej osi, spolu s ďalšími aktivitami z počítača.

Ak používate Microsoft Launcher, vaše karty Chrome sa zobrazia aj v používateľskom rozhraní časovej osi. Časová os po aktivácii, uloží na pripojených zariadeniach, až 30 dní aktivít.

Odkaz na stiahnutie rozšírenia pre prehliadač Chrome.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Windows a Linux budú ešte väčší kamaráti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.