Najhorúcejšie novinky stihla predstaviť spoločnosť Lenovo už vo februári na tohtoročnom veľtrhu MWC v Barcelone.

Smartfóny z rady VIBE – K5 a K5 Plus, ako aj S1 Lite by sa mali na našom trhu objaviť už budúci mesiac.

Všetky tri modely možno označiť za smartfóny strednej triedy. Lenovo VIBE K5 Plus sa vyznačuje 5-palcovým FHD displejom s 1080p rozlíšením, 2GB RAM pamäťou, 16 GB rozšíriteľným úložiskom prostredníctvom microSD karty, funkcionalitou Dual SIM, LTE a 13 Mpx fotoaparátom. Zariadenie poháňa výkonný procesor Snapdragon 616 a tiež vymeniteľná 2750 mAh batéria. Predpokladaná cena za model VIBE K5 Plus bude zhruba 200€.

Lenovo_Vibe_K5Plus_web2016_3_nowat

Na pultoch sa spoločne s Lenovo VIBE K5 Plus ukáže aj jeho mladší brat – Lenovo VIBE K5. Na rozdiel od predchádzajúceho modelu však musíme rátať len s HD displejom a o niečo slabším výkonným čipom Snapdragon 415. Od toho sa bude odvíjať aj samotná suma. Tá by sa mala pohybovať výrazne pod hranicou 200€.

V apríli tiež možno očakávať príchod smartfónu  Lenovo VIBE S1 Lite. Ide o štýlový a dizajnovo prepracovaný model. Jeho súčasťou je 5-palcový displej s Full HD rozlíšením, 8-jadrový MediaTek procesor, 13 Mpx fotoaparát s PDAF zaostrovaním, ako aj 2 GB RAM a 16 GB vnútorná pamäť s možnosťou rozšírenia cez microSD kartu. Výnimkou nie je ani Dual SIM  či podpora pre LTE siete a vďaka zakrivenému zadnému krytu bude telefón dobre uchopiteľný. Jeho predajná cena má byť 229€.

Lenovo_Vibe_S1Lite_2_web2016_3_nowat

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.